< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Veszélyhelyzet ideje alatt is árulta a kábítószert – letartóztatását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Veszélyhelyzet ideje alatt is árulta a kábítószert – letartóztatását indítványozta az ügyészség

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a szegedi férfinak, aki 2018. júliusától kezdődően egy bűnszervezet tagjaként terítette Szegeden és Hódmezővásárhelyen a kábítószert.

A megalapozott gyanú szerint 2018. júliusában egy jelenleg már tavaly május óta letartóztatásban élő testvérpár vezetésével egy bűnszervezet jött létre, amelynek tagjai jellemzően Szegeden és Hódmezőváráshelyen értékesítettek amfetamint, kokaint és marihuanát. A szervezetnek, annak a második szintjén tagja volt a most őrizetbe vett szegedi férfi is, akinek feladata volt a vezetők által biztosított kábítószer továbbadása a közvetlen fogyasztókat felhajtó személyeknek. Ennek érdekében a gyanúsított folyamatosan koordinálta a kábítószer beszerzését, elosztását és értékesítését, valamint az abból származó bevételek elosztását. A gyanúsított a bűnszervezet részbeni felszámolást követően saját beszerzési, értékesítési forrásokat kiépítve tovább folytatta tevékenységét, egészen 2020. április 20.-i őrizetbe vételéig.

A bűnszervezetben elkövetett kábítószerkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

S z e g e d, 2020. április 21.

                                              Dr. Kopasz Zsolt 
                                                  főügyész                   
Leave a Reply 41 megnézve, 1 alkalommal mai nap |