< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Előbb elvonta a hitelezők elől a cégvagyont, majd egyezség keretében kiegyenlítette – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Előbb elvonta a hitelezők elől a cégvagyont, majd egyezség keretében kiegyenlítette – vádat emelt az ügyészség


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfivel szemben, aki a cége felszámolásának elrendelését követően több, mint 4 millió forintot rejtett el és vont el a hitelezők elől.

A vádirat szerint a ténylegesen a vádlott által vezetett szegedi székhelyű gazdasági társaság 2015. év óta küzdött fizetési nehézségekkel, melynek során a NAV, majd beszállítói felé is több milliós tartozása keletkezett. Ebből adódóan még abban az évben végrehajtás eljárás indult a céggel szemben és a fizetésképtelensége is beállt 2016. nyarára. A vádlott a fizetési felszólításokat átvette, nem vitatta, de fizetési kötelezettségének nem tett eleget. A Szegedi Törvényszék a céggel szemben felszámolási eljárást rendelt el 2017. tavaszán és felszámoló biztost jelölt ki, a bejelentett hitelezői igény 13 millió forint volt. A cég a felszámolási eljárás kezdetén mintegy 3,5 millió forint készpénzzel rendelkezett, valamint a vádlott a felszámolás idején a felszámoló biztos tudta és engedélye nélkül is folytatta a tevékenységét, melyből további 1 millió forint bevételre tett szert.

A vádlott a mintegy 4,5 millió forintos készpénz vagyonnal a felszámoló biztos felé nem számolt el, azt elrejtette, meghiúsítva ezzel a hitelezői igények kielégítését.

A 2018. július 1. napja óta hatályos új büntetőeljárási törvény lehetőségeit kihasználva az eljárás során a vádlott és az ügyészség egyezséget kötött, melynek keretében a férfi az elvont 4,5 millió forintot bírósági letétbe helyezte a bűnössége beismerése mellett.

A járási ügyészség a férfivel szemben a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett csődbűntett miatt emelt vádat és a megkötött egyezségre figyelemmel végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, valamint a letétben helyezett összeg vagyonelkobzására tett indítványt.

A vádlott bűnösségéről és ennek keretében az egyezség jóváhagyásáról a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. április 23.

                                                                                           Dr. Kopasz Zsolt 
                                                                                                    főügyész


távollétében:

Dr. Törő Sándor
főügyészhelyettes                                      
Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |