< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Mi lesz a 40 százalékos nyugdíjemeléssel Romániában?

| Mobile | RSS

Mi lesz a 40 százalékos nyugdíjemeléssel Romániában?

Minden további lépést attól függ, hogy a koronavírus-járvány miatt hogyan alakul a román költségvetés.Csernátony Csaba, 2020. április 23. csütörtök, 11:40Fotó: Napi.hu / Szabó DánielHozzászólokElküldömAjánlom

“Két hónappal ezelőtt még nem tudtuk, hogy 6,7 százalékos költségvetési hiánnyal kell jelenleg szembenéznünk. A hiányt finanszírozni kell” – reagált Florin Cîþu román pénzügyminiszter egy tévéműsorban a a korábban beígért nyugdíjemelés sorsát firtató kérdésre.

Nyugdíjasok, figyelem! Változtathat a kormány a vásárlási szabályokon

A Maszol – romániai magyar nyelvű hírportál – szerint a politikus azt is elmondta: az idei költségvetés elkészítésekor számoltak a szeptemberi – 40 százalékos – nyugdíjemeléssel, ám minden attól függ, milyen teher nehezedik a büdzsére ősszel.

Szerinte most még nincs értelme a nyugdíjemelésről beszélni, mert a legutóbbi költségvetés-kiigazításkor nem vettek el pénzt az erre elkülönített összegekből. Látni kell, hogy a járvány okozta helyzet hatalmas terhet ró a büdzsé kiadási oldalára, így a befektetések, a fizetések finanszírozása is kérdéses.

fecsego.eu/napi.hu

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |