< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Súlyos beteg, idős nőt fosztott ki – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Súlyos beteg, idős nőt fosztott ki – vádat emelt az ügyészség


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad.fou mi@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki 2020. januárjában egy súlyos beteg, idős nőt fosztott ki, kihasználva mozgáskorlátozottságát.

A vádirat szerint a vádlott 2020. január 9. napján egy helybeli bolt előtt található kerékpártárolónál a sértett kerékpárjára felszerelt kosárban levő, nyitott bevásárlótáskából ellopott egy darab pénztárcát a benne levő 2.500.-Ft készpénzzel, utalványokkal, bankkártyákkal, személyi igazolvánnyal és egyéb okmányokkal. A vádlott az eltulajdonítás során kihasználta azt, hogy a sértett lehajolt a biciklije hátsó kerekéhez a lakat kinyitása céljából. A súlyos beteg, nehezen mozgó sértettet a vádlott már a boltban kifigyelte, követte és kihasználta azt, hogy állapotából adódóan esélye sem volt a vádlottat bármilyen módon is visszatartani a bűncselekmény elkövetésétől.

A sértettnek okozott kár az eljárás során lefoglalással és a részére történő kiadással megtérült.

A járási ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. április 24.

                                                     a távollevő:

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

                                                           helyett:

Dr. Törő Sándor
főügyészhelyettes

Leave a Reply 103 megnézve, 1 alkalommal mai nap |