< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Orbán újabb hadjáratot indított – Felvázolta a kormánykommunikáció irányvonalát!

| Mobile | RSS

Orbán újabb hadjáratot indított – Felvázolta a kormánykommunikáció irányvonalát!

Írta G. Kovács Károly -2020-04-25 

Pénteken a miniszterelnök megtartotta szokásos reggeli rádióbeszédét, ahol meg tudta határozni a kormánykommunikáció új irányvonalát:

BEDOBTA A KETTES SZÁMÚ SOROS-TERVET.

444.hu rámutatott, hogy 2018-ban már tettek erre egy kísérletet, de akkor csődöt mondott a próbálkozásuk, hogy át tudják ültetni az üzenetet a köztudatba, mivel akkor a túlóratörvény miatti tüntetések mellett ezt nem sikerült véghezvinni.

Most azonban ezt a remekül kigondolt és megkomponált hangzatos címet, nem hagyták veszni, újból tesznek egy kísérletet, hogy erre figyeljen az ország, bár most a különleges helyzetben annyi változtatással, hogy nem a migránsokról szól a terv, hanem a kamatokról.

Orbán szerint a legfontosabb hír ezen a héten az volt, hogy Soros György hétfőn előállt egy javaslattal, miszerint az Európai Uniónak örökjáradék-kötvényeket kellene kibocsátania azért, hogy finanszírozni tudja a gazdaság talpra állítását a járvány végeztével.

Az örökjáradék-kötvények lényege, hogy nem kell a névértéket visszafizetni, azonban a kamatokat meghatározatlan ideig kell fizetni, bár a kibocsátónak lehetősége van visszavenni a kötvényeket.

Soros szerint ez lenne a legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb módja annak, hogy az unió 1000 milliárd euróhoz jusson ebben a nehéz helyzetben. Az üzletember számításai szerint, az EU-nak ez évi 5 milliárd eurójába kerülne, ami kevesebb, mint az idei költségvetésének a 3 százaléka.

Ezt a konstrukciót leginkább csak pénzintézetek használják, tavaly a kínai jegybank biztatta a bankokat, hogy bocsássanak ki örökjáradék-kötvényeket. De korábban több alkalommal alkalmazta már Nagy-Britannia is.

Az örökjáradék-kötvény egyébként nem Sorosnak jutott először eszébe. Az ötletet már a spanyol kormány is bedobta a csütörtöki EU-csúcsra, azonban a tagállamok nem is nagyon foglalkoztak az ötlettel.

Míg a migráció egy jól használható kártya volt, a jelenlegi helyzetből nehéz propagandaüzenetet gyártani, de Orbán végül bedobta a leghatásosabb szavakat.

“A kamatot szeretik ők nagyon. Tehát az a helyzet, hogy olyan pénzügyi javaslat került asztalra, amely az Európai Unióra gyakorolt súlyos következményét tekintve legalább olyan veszélyes, mint a múltkori, a migránsok betelepítésére vonatkozó terv” – vázolta fel a helyzetet a miniszterelnök, miután kifejtette, hogy

SOROS LÉNYEGÉBEN ADÓSRABSZOLGASÁGBA AKARJA TASZÍTANI AZ EU-T.

Miután Orbán elmondta a varázsszavakat, mindenki tudta mit kell tennie: az M1-től a TV2-ig az összes kormányközeli médium megfuttatta a második Soros-tervet. Kiszelly Zoltán pedig már délután kifejtette a közmédiának, hogy

“SOROS GYÖRGY SZÁMÁRA EZ IS A LOPAKODÓ FÖDERÁCIÓ ESZKÖZE”,

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője pedig este a HírTv-ben beszélt arról, hogy Soros kontrollt és anyagi hasznot akar szerezni ezzel az új tervvel.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |