< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG///S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A vírus miatti bankbedőléssel riogatták, majd kifosztották

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG///S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A vírus miatti bankbedőléssel riogatták, majd kifosztották

 
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
A vírus miatti bankbedőléssel riogatták, majd kifosztották

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi nőnek a letartóztatását, aki társaival arra vette rá az időskorú sértettet, hogy vegye ki banki megtakarításait, majd azt eltulajdonították tőle.

A gyanú szerint a nő két társával 2020. április 30. napján a déli órákban az egyik szegedi közterületen megszólította a 70. életévében levő sértettet és beszélgetést kezdeményeztek vele. A beszélgetés során megkérdezték az idős nőtől, hogy mennyi megtakarított pénze van, illetőleg azt is közölték vele, hogy a koronavírus miatt hamarosan be fognak csődölni a bankok és pont a sértett bankja az, ami lehet, hogy a jövő héten már erre a sorsra jut. Azt is tanácsolták a sértettnek, hogy vegye ki a pénzét a bankból, majd felajánlották neki, hogy gépkocsival elviszik és haza is szállítják. A gyanúsított és társai segítségét a nő elfogadta és röviddel ezt követően az egyik pénzintézet szegedi fiókjából 2 millió forintot vett ki.

Mindezeket követően a gyanúsított és társai a sértettet hazavitték, majd közölték vele, hogy rontás van rajta és azt leveszik, bejutva így a sértett lakásába. A gyanúsított és társai a rontás levételének ürügyén mintegy másfél órát tartózkodtak a sértett lakásában és a bankból felvett pénzt figyelmetlenségét kihasználva eltulajdonították.

A főügyészség a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt indult eljárásban a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére tett indítványt a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán.

A nyomozás során a gyanúsított két társának őrizetbe vételére is sor került, vonatkozásukban az ügyészség a mai napon fog dönteni letartóztatásuk indítványozása kérdésében.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

S z e g e d, 2020. május 4.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |