< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Fénymásoló szalonban gyártatott hamis bankjegyeket vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Fénymásoló szalonban gyártatott hamis bankjegyeket vádat emelt az ügyészség

 
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                          E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly év végén egy szegedi fénymásoló szalonban euró és forint bankjegyek méretarányos kinyomtatását kérte.

A vádirat szerint a vádlott 2019. december végén jelent meg az egyik szegedi belvárosi fénymásoló szalonban. A férfi egy mobiltelefonon lévő alkalmazás használatával elküldött a szalon számítógépére 6 db képfájlt és az azokon lévő euró, valamint forint bankjegyek méretarányos kinyomtatását kérte az üzlet alkalmazottjától. A vádlott ezt követően még 2020. január hónapjának elején két alkalommal jelent meg a fénymásoló szalonban és további bankjegyek másolását kérte, minden alkalommal azt állítva, hogy a gyermekének viszi társasjátékhoz.

A vádlott a hamis bankjegyek birtokában 2019. december végén, illetőleg 2020. január elején szegedi, valamint mórahalmi szálláshely üzemeltetőknél jelent meg, ahol álnéven bejelentkezett. Minden alkalommal előre kívánt fizetni és a visszajárót forintban, illetőleg euróban kérte. Fentieket követően azonban a szolgáltatást nem vette igénybe.

Mindezeken túlmenően egy magánszeméllyel is felváltatott hamis euró bankjegyeket forintra 2000 euró értékben.

A vádlott 2020. január 12. napján az egyik mórahalmi szálláshely szolgáltatónál ugyancsak álnéven próbált meg szobát foglalni, illetőleg hamis euró bankjeggyel fizetni, azonban a recepciósnak feltűnt, hogy a vádlott csak a visszajáró pénz átvétele után akarja a bejelentőlapot kitölteni, ezért a bankjegyet ellenőrizte és azt hamisnak találta, majd a rendőrséget értesítette.

A vádlott mindösszesen 18 db 100 eurós, 12 db 50 eurós, valamint 6 db 20 ezer forintos bankjegy másolatához jutott hozzá fenti módszerrel, míg a hamis bankjegyek átváltásából mintegy 150 ezer forintra tett szert.

A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottal szemben folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat, amelyet többszörös visszaesőként követett el, figyelemmel arra, hogy cselekményét röviddel korábbi szabadságvesztéséből történő szabadulását követően követte el.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2020. május 6.

                                              Dr. Kopasz Zsolt                                                   főügyész           
Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |