< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az egymást többször váltva ittasan vezető testvérpárral szemben

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az egymást többször váltva ittasan vezető testvérpárral szemben


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik március elején egy rokonlátogatást követően négyszer lettek előállítva ittas járművezetés miatt egy éjszaka alatt.

A vádirat szerint a testvérpár 2020. március 4. napján meglátogatta az egyik Hódmezővásárhely melletti faluban lakó rokonát és az egész napos alkoholfogyasztást követően a nap végére ittas állapotba kerültek. Még ugyanezen a napon 23 óra körüli időben a testvérpár idősebb tagja autóba ült, mert tankolni szeretett volna. Röviddel éjfél előtt a rendőrök igazoltatták, majd az alkoholfogyasztása miatt a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra előállították. Emiatt a gépjárművet a helyszínről a szintén ittas állapotban levő öccse vitte el, majd ment másnap éjjel egy óra körül a rendőrségről szabadon bocsátott bátyjáért. Pár perc múlva azonban a rendőrség őt is előállította, miután Hódmezővásárhely belterületén igazoltatták. Ekkor azonban a gépkocsit már a bátyja vitte tovább a helyszínről, aki az igazoltatás során utasként tartózkodott az autóban. Mintegy 10 perc múlva azonban őt ismételten igazoltatták, majd öccsével együtt előállították. A testvérpár előállítását követően mintegy két órával az addig még csak egyszer előállított fiatalabb férfit Hódmezővásárhely belterületén ismételten igazoltatás alá vonták a rendőrök, amikor a már elvett vezetői engedélye hiányában, de még mindig szeszesitaltól befolyásolt állapotban vezette a korábban leállított autót.

Az idősebb testvér a cselekmények elkövetésekor nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, míg a fiatalabb testvérnek az első igazoltatás során a vezetői engedélyét a rendőrök elvették.

A járási ügyészség a vádlottakat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével, valamint az idősebb testvért járművezetés tiltott átengedése vétségével is vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. május 7.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |