< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Lehull a lepel – Orbán ezzel egyértelművé tette, hogy csak a fővárosiakat akarja büntetni!

| Mobile | RSS

Lehull a lepel – Orbán ezzel egyértelművé tette, hogy csak a fővárosiakat akarja büntetni!

Írta G. Kovács Károly -2020-05-07   

A kormány a járvány elleni védekezés második szakaszában, Pest megye és Budapest kivételével, mindenhol enyhített a korlátozásokon. Az intézkedéssel a fővárosi önkormányzat sem ért egyet, mivel nem tudni, milyen adatok alapján hozta meg ezt a döntését az Operatív Törzs.

Hétfőtől vidéken újraindult az élet, kinyitottak a vendéglátóhelyek teraszai, a szállodák, a strandok, a szabadtéri fürdők, a múzeumok és az állatkertek is, azonban a kormány szerda éjjel hozott egy újabb döntést is:

MÁTÓL “AZ AGRÁRÁGAZAT MUNKAERŐ-IGÉNYÉNEK BIZTOSÍTÁSA CÉLJÁBÓL” A KÖRNYEZŐ ORSZÁGOKBÓL IS BELÉPHETNEK MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE AZ AGRÁRÁGAZATBAN DOLGOZÓK!

Tehát míg a budapestiek szigorú korlátozások mellett kénytelenek továbbra is otthonaikban maradni, és még a vendéglátóhelyek teraszait sem lehet kinyitni hasonló feltételek mellett, mint az ország más területén, addig a vidékiekre vonatkozó szabályok mellett, már a külföldi munkavállalókra vonatkozóakon is lazított a kormány.

A rendőrség oldalán közzétett adatok szerint, a magyar-ukrán határszakaszon Záhonynál lehet csoportosan átkelni, míg a magyar-román határszakaszon erre a célra a nagylaki határátkelő lett kijelölve.

EZZEL AZ INTÉZKEDÉSSEL PEDIG EGYRE NYILVÁNVALÓBB, HOGY CSAK PEST MEGYE ÉS A FŐVÁROS LAKÓIT SZERETNÉ A KORMÁNY BÜNTETNI,

mivel az említett két országban jelentősen nagyobb a fertőzöttek száma, mégis engedik, hogy hazánk területére lépjenek.

csütörtök reggeli adatok szerint Romániában 14 107 fertőzöttet diagnosztizáltak eddig, míg Ukrajnában 13 184-et.

Az atv.hu közlése szerint, a Hivatalos Értesítőben foglaltak kimondják, hogy a határátlépéshez az adott határátkelő rendészeti kirendeltségét az agrárágazatban dolgozók munkáltatójának a tervezett belépés előtt legalább 48 órával értesíteni kell, emailben.

Magyarország területére pedig csak az léphet be, akivel szemben nem merül fel a COVID-19 fertőzés gyanúja az elvégzett egészségügyi vizsgálat során, és rendelkezik érvényes munkaszerződéssel.

A munkavállalóknak Magyarországon kötelezően be kell tartaniuk a munkahelyi karanténra vonatkozó szabályokat, szálláshelyüket csak munkavégzés céljából, csoportosan hagyhatják el.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 107 megnézve, 1 alkalommal mai nap |