< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y vádemelés a szerb embercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y vádemelés a szerb embercsempésszel szemben


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfivel szemben, aki idén februárban hat illegális határátlépő Európai Unió területére történő csempészésében működött közre.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 18. napján hajnalban lépett be Röszkénél Szerbia irányából Magyarország területére az általa vezetett személygépkocsival, majd Klárafalva külterületére hajtott. Ott az ismeretlenül maradt megbízói utasítására felvett az autójába négy magát szír és két magát egyiptomi állampolgárnak valló személyt és elindult velük az autópálya irányába, hogy az utasait a megbízásnak megfelelően a határterületről Ausztriába szállítsa. Röviddel az elindulást követően a rendőrök igazoltatni kívánták a vádlott által vezetett autót, aki a rendőrök jelzésére azonban nem állt meg, nagy sebességgel tovább hajtott, majd kiszállította az illegális határátlépőket és elhagyta az országot Tompánál. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az illegális határátlépőket a vádlott megbízói juttatták át a román-magyar zöldhatáron, akik a Magyarország területére történő belépéshez és bent tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Az elrendelt nyomozás során megállapítást nyert a vádlott személyazonossága és ezalapján őt másnap – amikor ismételten belépett Magyarország területére – előállították, majd őrizetbe vették.

A járási ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2020. május 11.

                       Dr. Kopasz Zsolt                          főügyész      
Leave a Reply 47 megnézve, 1 alkalommal mai nap |