< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: Merkely Béla romba döntötte az egész ellenzéket: A fél világ Magyarországra irigykedik

| Mobile | RSS

Merkely Béla romba döntötte az egész ellenzéket: A fél világ Magyarországra irigykedik

Vadhajtások

2020.05.14.0Facebook12ViberSMSVK

A Semmelweis Egyetem rektora, aki a liberális 24.hu nevű oldalnak beszélt arról, hogy Magyarországon a járványnak miért nem volt tetőzése.

A 24.hu kérdezte a rektort, hogy május 3-án tetőzött-e a vírus, Merkely Béla így felelt:

Minden vírusjárvány úgy jelentkezik, mint egy hegy, aminek csúcsa is van. Abban az esetben, amikor ezt mindenféle beavatkozás nélkül hagyják, akkor a lakosság nagy részét megfertőzi és gyorsan kialakul a nyájimmunitás. Legfeljebb néhány olyan  szerencsés ország van Európában, mint Magyarország, mert itt nagyon hamar és nagyon határozott döntések születtek.

A fél világ Magyarországra irigykedik, hogy ezt így meg tudtuk csinálni. A korai restriktív intézkedéseken túl a nagyon fegyelmezett lakosságnak is köszönhető, hogy nem értük el azt a csúcsot, amit a többi ország. Ha ezt nem így csináljuk, akkor sokkal nagyobb baj lehetett volna.

Nálunk a járvány menete úgy nézett ki, hogy elindult felfele a hegyen, de nem csúcsra, hanem egy platóra ért. Ezen jöttünk szépen lassan lefele. Ha nem ilyen intézkedéseket hozunk, akkor előfordulhatott volna, hogy egy-két menetben eljutunk arra a fertőzöttszámra, ahova mondjuk Olaszország – az intézkedéseknek és a lakosok rendkívüli fegyelmezettségének köszönhetően nem így történt. Szépen ellaposodott a görbe, és oda jutottunk, hogy gyakorlatilag május 4-én abszolút biztonsággal lemenedzselhető volt az érettségi.

Kérdezték még, hogy mennyire esett vissza a műtétek száma a járvány miatt, Merkely Béla olyan választ adott, amelynek a liberálisok nem nagyon örülnek:

Csak azokat a műtéteket halasztottuk el, amelyeket lehetett. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán áprilisban a műtéti kapacitás 80 százalékos volt, tehát a tavalyi év ugyanezen időszakához képest 20-25 százalékkal kevesebb a műtét most. Összegyetemi szinten még alacsonyabb ez a szám.

Újra és újra beleszaladnak a faszerdőbe az erőlködő ellenzéki politikusaink. Le lehetne már szokni az örökös gáncsoskodásról és a valódi munkára fordítani az energiát.

Leave a Reply 161 megnézve, 1 alkalommal mai nap |