< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Tisztelt Igazságügyi Szakértő Asszony/Úr!//Tájékoztató a “Szakkérdésekről szakértőknek” c. könyvhöz

| Mobile | RSS

Tisztelt Igazságügyi Szakértő Asszony/Úr!//Tájékoztató a “Szakkérdésekről szakértőknek” c. könyvhöz

Kapcsolat fotója

Tisztelt Igazságügyi Szakértő Asszony/Úr!

Az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája (továbbiakban: Jogakadémia)  az Igazságügyi Minisztérium képzéssel és továbbképzéssel foglalkozó szervezeti egységeként az igazságügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos egyes feladat- és hatáskörökről szóló 362/2016. (XI. 29.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdése alapján is ellátja az igazságügyi szakértők részére a jogi tárgyú és az igazságszolgáltatási tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó nem jogi tárgyú szakmai képzések, továbbképzések és vizsgák szervezésével kapcsolatos feladatokat.

A Jogakadémia egyik fontos célkitűzése, hogy az igazságügyi hivatásrendek kötelező képzései mellett a hivatásrendek képviselői számára olyan ismereteket is közvetítsen, amely elősegíti a szakmaiság színvonalának emelését.

Az igazságügyi szakértők szerepe kiemelt a hatósági, bírósági eljárásokban, hiszen a szakkérdés eldöntése jelentősen befolyásolhatja a jogkérdésre vonatkozó döntést is. Különösen fontos tehát, hogy az igazságügyi szakértő tisztában legyen a rá vonatkozó anyagi és eljárásjogi normákkal, valamint a működése keretét biztosító rendelkezésekkel elméleti és gyakorlati szempontból is.

Eme célok megvalósítása érdekében készült el a Szakkérdésekről szakértőknek – Igazságügyi szakértőkre vonatkozó jogi kérdések tudományos és gyakorlati megközelítésből című kötet, amelyben az egyes témákat egy, az igazságügyhöz tartozó és egy, a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamarához tartozó szerző készített el. Bízunk benne, hogy a duális feldolgozás lehetővé teszi a komplex szemléletmód kialakítását, és biztosítja az igazságügyi szakértők számára a jogszabályi előírásoknak való megfelelést.

Minden igazságügyi szakértő számára elérhetővé tesszük a kötetet ebook formátumban. A kötet eléréséhez belépni szükséges a Jogakadémia honlapjára a korábbi felhasználónévvel és jelszóval, ugyanúgy, mint a jogi képzésre jelentkezéskor, és ott a „Szakkérdésekről szakértőknek” kurzusra kattintva található a kötet.

Reméljük, elnyeri tetszését a kötet, amellyel igyekszünk elősegíteni az igazságügyi szakértők működésének fejlődését.

Szeged, 2020. május 13.

Tisztelettel:

Prof. Dr. Szabó Imre

az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiájának

irányításáért felelős miniszteri biztos

Leave a Reply 155 megnézve, 1 alkalommal mai nap |