| Mobile | RSS

Uniós zászlót lengetett, 150 ezer forintra büntették Szél Bernadett munkatársát

Rendőrök veszik jegyzőkönyvbe Szél Bernadett nyilatkozatát egy Clark Ádám téri demonstráción
Fotó: Szél Bernadett /Facebook

Kordokumentumnak is elmegy a rendőrségi határozat, amiben a kijárási korlátozásra is hivatkozva megbírságolták a politikus autójában ülő nőt.

Döbbenetes indokkal bírságolta meg a BRFK Szél Bernadett képviselő kollégáját, aki a Clark Ádám téren részt vett az ellenzéki politikus dudálós tiltakozó akcióján. Bár a 150 ezres bírságot alapvetően a kijárási korlátozás megszegése miatt szabták ki, az indoklás résznél szó szerint ez szerepel:„Nevezett személyek személygépkocsival a Budapest I. kerület Clark Ádám téren a körforgalomba hajtottak, és több kört megtettek, valamint a gépjármű tetőablakán kitartottak egy Európai Uniós zászlót, mely cselekménnyel …(törölt név – a szerk.) szabálysértést követett el.”

Fotó: Facebook/Szél BernadettLetagadni sem lehet, szó szerint ott van a határozatban a bírság indokaként a zászlólengetés – mondta a Népszavának a rendőrségi iratot kordokumentumnak tekintő, és az munkatársa beleegyezésével a Facebookon is bemutató Szél Bernadett.

Kollégáját szerinte jogtalanul büntették, mert a nő a politikus utasa volt, a kocsiban maszkot viselt és nem dudált – ráadásul, tényleg a munkáját végezte mert Szélt kísérte be a Képviselői Irodaházba. Az egyetlen aktivitása a zászló felemelése volt, ez viszont járványügyi szempontból veszélytelen, sőt, értelmezhetetlen gesztus. Szélék nem fogadják el rendőrségi döntést, ebben az ügyben is bírósághoz fordulnak majd, mondván, a  véleménynyilvánítás alkotmányos jogát a járvány miatt bevezetett különleges jogrend sem írhatja felül. Az EU-hoz tartozásunkat jelképező zászló a jelek szerint nem csak a rendőrség szemét szúrja: a Demokratikus Koalíció parlamenti frakcióirodájának is azért kell költöznie, mert ablakukon többször lógattak ki uniós vagy éppen szivárványos lobogót, jól látható helyen – véli a párt.

fecsego.eu/Népszava.hu

Leave a Reply 52 megnézve, 1 alkalommal mai nap |