< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: Óriási balhét fog csapni Orbán, ha kiderül, hogy nem véletlenül szavazta ezt meg a Fidesz

| Mobile | RSS

Óriási balhét fog csapni Orbán, ha kiderül, hogy nem véletlenül szavazta ezt meg a Fidesz

Írta Altruista -2020-05-17    

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője vasárnapi Facebook-bejegyzésében írta meg, hogy

“VAGY SÚLYOSAN BENÉZTEK VALAMIT A FIDESZNÉL A LEGUTÓBBI PLENÁRIS ÜLÉSEN, VAGY MEGVILÁGOSODTAK ÉS BÁTOR HARCOT INDÍTOTTAK A KORRUPT ORBÁN-KORMÁNY ÉS OLIGARCHA-HÁLÓZATA ELLEN.”

Történt ugyanis, hogy az Európai Parlament ezen a héten rendhagyó plenáris ülést tartott és online formában számos ügyben szavazott a Ház. Az egyik napirenden lévő dosszié a 2018-as pénzügyi évre vonatkozó zárszámadási jelentés volt. Hiába kötöttek ki a dokumentumban olyanokat, amiket a Fidesz eddig hevesen ellenzett, pl. hogy

  • „az Uniónak képesnek kell lennie arra, hogy megfelelő intézkedéseket vezessen be, amelyek ilyen esetekben magukban foglalják az uniós finanszírozáshoz való hozzáférés felfüggesztését, csökkentését és korlátozását”
  • vagy hogy a kohéziós források „néhány tagállamban kevés kedvezményezett kezében összpontosulnak”
  • vagy határozottan elítélik, hogy a források „egyes tagállamokban oligarchikus struktúrákat hoztak létre”,

a Fidesz EP-képviselői, köztük Deutsch Tamás, ennek ellenére is megszavazták a jelentést.

Talán még ennél is súlyosabb azonban, hogy a jelentés mindezeken túl

FONTOS ELŐRELÉPÉSNEK NEVEZTE AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉG LÉTREHOZÁSÁT IS!

Ujhelyi úgy fogalmazott a megszavazás kapcsán:

“BAMM! DEUTSCH KOLLÉGA ÉS FIDESZES TÁRSAI ÉPP MOST VÁGTAK MÉSZÁROS LŐRINC ÉS A TÖBBI NARANCS-STRÓMAN ALÁ EGY HATALMASAT!”

A képviselő szerint vagy erről volt szó, vagy egyszerűen észre sem vették, hogy miről szavaznak. Bármelyikről is legyen szó, egy biztosnak tűnik: nem fog örülni Orbán, ha rájön, mi történt az Európai Parlamentben.

Ujhelyi bejegyzését itt megtekinthetik:

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |