< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Röviddel az elévülés előtt fogták el nemzetközi körözés alapján – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Röviddel az elévülés előtt fogták el nemzetközi körözés alapján – vádat emelt az ügyészség

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, akit 2019. júliusában, röviddel az általa elkövetett bűncselekmény büntethetőségének elévülése előtt vettek őrizetbe az ellene kibocsájtott európai elfogatóparancs alapján Németországban.

A vádirat szerint a vádlott társával 2013. szeptemberében napokon keresztül követett és megfigyelt egy nőt annak érdekében, hogy egy másik személy holléttét megállapítsák. Mivel ez nem járt sikerrel elhatározták, hogy a sértettet követik és akár erőszakkal is elfogva őt arra kényszerítik, hogy a keresett személy hollétét árulja el. A megállapodásnak megfelelően 2013. szeptember 20. napján autóval egész nap követték a nőt a megfelelő pillanatra várva. A sértett háza előtt megállva a vádlottak az autójából éppen kiszálló és a garázskaput becsukni szándékozó nőt karjánál fogva, akarata ellenére kirángatták, fején megütötték és megpróbálták az utcán parkoló gépkocsiba kényszeríteni. A vádlottak kényszerítésének a sértett ellenállt és az úttesten segítségért tudott kiáltani, melynek hatására a vádlottak elengedték őt és a helyszínről elmenekültek.

A sértett az őt ért bántalmazások következtében a nyak felületes sérülésével, a fej ütődésével járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az eljárás során vádlottak egyike ismeretlen helyre távozott, őt az ellene kibocsájtott európai elfogatóparancs eredményeképpen a büntethetőség elévülése előtt mintegy másfél hónappal sikerült a német hatóságoknak őrizetbe venni, majd a magyar rendőrségnek átadni.

A járási ügyészség a vádlottakat személyi szabadság megsértésének bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. május 19.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |