< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Súlyos beteg sértettet rabolt ki – letartóztatását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Súlyos beteg sértettet rabolt ki – letartóztatását indítványozta az ügyészség

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu köszönöm

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a letartóztatását annak a helybeli férfinak, aki egy idős, súlyos beteg férfit rabolt ki hétfő délben.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. május 18. napján délben a makói buszállomáson meghallotta, hogy a sértett útbaigazítást kér az ott tartózkodóktól, hogy hogyan tudna eljutni a makói kórházba. A gyanúsított ezután felajánlotta a segítségét az idős, látássérült, fehér bottal járó és mozgásában erősen korlátozott sértettnek, hogy elkíséri a makói kórházba, mivel ő is arrafelé tart. Miután egy parkba értek, a gyanúsított 400.-Ft-ot kért a sértettől, elmondása szerint kenyérre. A sértett megtagadta a pénz átadását, erre a gyanúsított megfogta a sértett felsőtestén keresztben átvetett táskát és abba belenyúlva megpróbálta kivenni a sértett pénztárcáját. A gyanúsított erőfölényéből adódóan a sértett védekezését leküzdve a pénztárcát eltulajdonította, azonban a védekezés közben azért, hogy bizonyítékot szerezzen a gyanúsított személyére nézve, leszakította a terhelt nyakában levő fehér színű fülhallgatót.

A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a helyszínről elfutott, de a sértett hangos segítségkiáltására a közelben lakók a rendőrséget értesítették, akik röviddel ezt követően a gyanúsítottat elfogták, előállították, majd őrizetbe vették. Az előállítás során megtalálták nála a sértett táskáját és így a kár részben megtérült.

A bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt az ügyészség a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, ezen túlmenően többszörös és különös visszaeső és cselekményét röviddel a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulását követően követte el.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a holnapi napon megtartandó ülésen fog dönteni.

S z e g e d, 2020. május 20.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 45 megnézve, 1 alkalommal mai nap |