< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Nav / Blog article: Adóbevallás: kitolták a határidőt, mert összeomlott a NAV rendszere

| Mobile | RSS

Adóbevallás: kitolták a határidőt, mert összeomlott a NAV rendszere

Szerda éjfélkor járt volna le az adóbevallás leadásának határideje, de túlterhelődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélkapuról elérhető elektronikus rendszere, ezért csütörtök éjfélig kapnak határidőt.

Szabó Dániel, 2020. május 21. csütörtök, 10:12Fotó: Getty Images

“Éjfélig meghosszabbította a NAV az szja-bevallás és az 1+1%-os rendelkezés határidejét!” – írja Facebook-bejegyzésében az adóhivatal.

Szja-bevallás: mikor utalja a NAV a visszajárót?

A hatóság azt közölte, hogy a határidő meghosszabbítását a szerda éjszakai bizonytalan működés indokolja. A NAV ezzel biztosítja, hogy mindenki hozzáférjen a számára készült bevallási tervezethez, és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, illetve a Nemzeti Tehetség Programot.

Szerda éjfélkor járt le az adóbevallás benyújtásának határideje, de a rendszer este megadta magát a túlzott terhelés miatt. Az Index arról számolt be, hogy leginkább az szja 1+1 százalékáról nem lehetett már rendelkezni, a NAV telefonos ügyfélszolgálata pedig ez ügyben nem volt elérhető.

fecsego.eu/napi.hu

Leave a Reply 61 megnézve, 1 alkalommal mai nap |