< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Orbánnak újabb problémákkal kell szembesülnie///Orban doit faire face à de nouveaux problèmes

| Mobile | RSS

Orbánnak újabb problémákkal kell szembesülnie///Orban doit faire face à de nouveaux problèmes

HírKlikk | 2020. május 21. 08:12

Financial Times szerint, Orbán Viktor ugyan kihirdette, hogy az első szakaszban sikerült legyőzni az vírust, ám a felbátorodott ellenzék szóvá teszi az egészségügy hiányosságait. A kormányfőnek mindkét gonddal szembesülnie kell, hiszen az ellátás valóban hagy maga után kívánnivalót – írja a cikket szemléző Népszava.

A lap úgy véli, a hatalom ellentmondásos intézkedéseket hozott, beleértve, hogy nyolc napot hagyott a kórházaknak az ágyak 60 százalékának kiürítésére. Súlyos állapotban lévő betegeket küldtek haza. A másik oldal azt is felhozza, hogy utána egy hónap alatt, csupán 3500 fertőzést regisztráltak és 462-en haltak meg.

A budapesti főpolgármester, aki heteken át nyilvánosan csörtézett Orbánnal, azt mondja, hogy maguk az orvosok és nővérek is terjesztik a kórokozót. A vita tovább mélyíti a politikai megosztottságot és súlyosbítja az aggályokat a magyar egészségügy miatt. Budapesten és környékén egyre nagyobb az elégedetlenség a ragályra adott kormányzati válasz okán. Bíró-Nagy András a Policy Solutions-tól úgy látja, hogy az ellenzéki polgármesterek, illetve a kabinet tagjai kölcsönösen egymásra tolják a felelősséget. A hatalom számára azonban ez nehéz, hiszen ő kérte a felhatalmazási törvényt. Orbán azzal próbálkozott, hogy kipécézze az önkormányzat kezelésében működő idősotthonokat, amire Karácsony azzal reagált, hogy a kórházak és az állami kézben lévő szociális intézmények épp úgy terjesztik a betegséget.

Ennek bizonyítására idézi azt a kiszivárgott jelentést, amely szerint az esetek legalább 15 százalékában az egészségügyi alkalmazottak maguk is érintettek voltak a fertőzésekben. Azt ugyancsak kifogásolja, hogy a kormány nem ad felvilágosítást az elvégzett tesztek számáról, továbbá, hogy hány orvos, illetve nővér esett ágynak. Lydia Gall, a Human Righs Watch kutatója azt mondja, hogy általános gond az információhiány, noha az emberek főként a járvány idején szeretnék tudni, mi is a helyzet. Ám az ország vezetése nem válaszol a lehető legegyszerűbb kérdésekre sem.

Karácsony azt is nehezményezi, hogy a hatalom alapvető forrásokat von el az ellenzék vezette önkormányzatoktól. Bíró-Nagy szerint, ha a Fidesz-ellenes erők két év múlva is összefognak, akkor Orbán valószínűleg elveszti a kétharmadot. Egyébként a lakosság 40 százaléka úgy gondolja, hogy az utóbbi időben esett az egészségügyi ellátás színvonala. A főváros heteken át sürgette, hogy a hatóságok kezdjenek széles körű szűrőprogramot, de hiába. Így azután maga lépett akcióba a Sorostól kapott egymillió dollárból. A főpolgármester azt találta mondani, olyanok ők, mint a szerelmes tizenévesek: naponta írnak levelet (a kormánynak), de soha nem kapnak választ .Forrás: Népszava

fecsego.eu/Hírklikk

Orban doit faire face à de nouveaux problèmes
21 mai 2020 | Publier Cour constitutionnelle, Actualités, Evénements, Cour / Bureau du Procureur / Conseil de jugement de Szeged, Pictures of Life / tabloid, Salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Public Life
NewsClick 21 mai 2020 08:12

Selon le Financial Times, Viktor Orbán a annoncé qu’il avait vaincu le virus dans un premier temps, mais l’opposition enhardie parle des lacunes des soins de santé. Le chef du gouvernement doit faire face aux deux problèmes, car le soin laisse vraiment à désirer, écrit Népszava, qui passe en revue l’article.

Le journal estime que le pouvoir a pris des mesures controversées, notamment en accordant huit jours aux hôpitaux pour vider 60% des lits. Les patients gravement malades ont été renvoyés chez eux. L’autre partie souligne également que, un mois plus tard, seulement 3 500 infections ont été enregistrées et 462 sont décédées.

Le maire de Budapest, qui discute publiquement avec Orbán depuis des semaines, a déclaré que les médecins et les infirmières eux-mêmes propageaient l’agent pathogène. Le débat aggrave encore le fossé politique et exacerbe les inquiétudes concernant les soins de santé en Hongrie. Il y a une insatisfaction croissante à Budapest et dans les environs de la réponse du gouvernement à la peste. András Bíró-Nagy de Policy Solutions voit que les maires de l’opposition et les membres du cabinet se poussent les responsabilités les uns sur les autres. Cependant, cela est difficile pour le pouvoir car il a demandé la loi d’autonomisation. Orbán a tenté d’exhaler les maisons de retraite gérées par la municipalité, à laquelle Noël a répondu par le fait que les hôpitaux et les institutions sociales gérées par l’État propageaient la maladie exactement de la même manière.

Pour le prouver, il cite un rapport divulgué qui a révélé qu’au moins 15% des cas, les professionnels de santé eux-mêmes étaient impliqués dans des infections. Il se plaint également que le gouvernement ne fournit pas d’informations sur le nombre de tests effectués et le nombre de médecins et d’infirmières qui se sont couchés. Lydia Gall, chercheuse à Human Righs Watch, dit qu’une préoccupation générale est le manque d’informations, bien que les gens veulent savoir quelle est la situation, en particulier pendant une épidémie. Mais les dirigeants du pays ne répondent même pas aux questions les plus simples possibles.

Noël se plaint également que le pouvoir détourne des ressources essentielles des municipalités dirigées par l’opposition. Selon Bíró-Nagy, si les forces anti-Fidesz joignent leurs forces dans deux ans, Orbán perdra probablement les deux tiers. Soit dit en passant, 40% de la population pense que le niveau des soins de santé a récemment baissé. Depuis des semaines, la capitale exhorte les autorités à lancer un vaste programme de dépistage, mais en vain. Il a donc pris des mesures sur le million de dollars qu’il a reçu de Soros. Le maire a découvert qu’ils sont comme des adolescents amoureux: ils écrivent une lettre (au gouvernement) tous les jours, mais ils n’obtiennent jamais de réponse. Source: Mot populaire

fecsego.eu/Hírklikk

Leave a Reply 180 megnézve, 1 alkalommal mai nap |