< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Újabb független újságírót tartóztattak le Vietnamban

| Mobile | RSS

Újabb független újságírót tartóztattak le Vietnamban

NTT2020.05.23. 12:00

Újabb független újságírót tartóztatott le a vietnami rendőrség államellenes felforgatás vádjával – közölték aktivisták szombaton. Az őrizetbe vett a Vietnami Független Újságírók Szövetségének ügyvivő elnöke, a 68 éves Nguyen Tuong Thuy, írja az MTI.

A férfit szombat reggel hanoi otthonából vitték el államellenes propaganda terjesztése miatt – számolt be egy helyi jogvédő szervezet. Házát átkutatták, és lefoglalták a számítógépét, a család összes tagjának mobiltelefonját, illetve egyéb személyes tárgyaikat.

Thuy aktív blogger, és a vietnami kormány politikáját, a korrupciót, valamint a társadalmi igazságtalanságot bíráló bejegyzéseit sokan olvassák.

Két nappal korábban Pham Thanht, a Vietnam Hangja nevű lap volt munkatársát vették őrizetbe ugyanazon vád alapján, mint Thuyt. A szintén 68 éves férfi a vietnami kommunista kormányt és az ország politikai vezetőit bíráló könyvek és esszék szerzője.

Vietnam egypárti állam, és a kormány mindent megtesz a másként gondolkodók elhallgattatásáért. Egy amerikai jogvédő csoport szerint több mint 200 politikai fogoly raboskodik az ázsiai országban, Hanoi ezt tagadja.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |