< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Szemkilövetőzött Orbán a Parlamentben

| Mobile | RSS

Szemkilövetőzött Orbán a Parlamentben

Szemkilövetőzött Orbán a Parlamentben

szerző:hvg.hu

Kedden van az őszödi beszéd évfordulója, Orbán Viktor miniszterelnök ki is használta az alkalmat egy azonnali kérdésben.

Ebben a parlamenti ciklusban eddig jellemzően a fideszes Dömötör Csaba és a KDNP-s Nacsa Lőrinc szemkilövetőzött a Gyurcsány-kormányt emlegetve, most azonban Orbán Viktor miniszterelnök szájából is elhangzott ugyanez.

A miniszterelnököt a DK-s Varju László kérdezte a Parlamentben arról, mikor fizeti ki a kormány az önkormányzatoknak a védekezés költségét, mikor fizet azoknak a családoknak, akik a kórházból hazaküldött hozzátartozójukat ápolják, és egyáltalán, mikor kezd végre kormányozni.

Orbán akkor már durván egy órája kapott hasonló kérdéseket (erről részletesen itt írtunk), így az ülést vezető Latorczai János nevetve adta meg a szót Orbánnak.

Orbán Varju szemére vetette, miért kérdezi meg ugyanazt, amiről már egy órája beszél, majd azt mondta, a gépjárműadó elvételét nem tartja az önkormányzatok kivéreztetésének, a Gyurcsány-kormány viszont valóban kivéreztette az önkormányzatokat, hiszen az Orbán-kormány 1369 milliárdnyi adósságot vállalt át tőlük.

Varju Orbán válasza után föltette ugyanazokat a kérdéseket, majd megjegyezte, Orbán is biztos örülne, ha őt a rendőrséggel vitetnék el a Parlamentből (Varju mentelmi jogát korábban felfüggesztette a Parlament, az MTVA-nál történtek és egy választási ügy miatt emelt ellene vádat az ügyészség).

Erre a megjegyzésre csapott le Orbán:

nem önök lőtték ki az emberek szemét? Nem arról van szó, hogy kedden van az évfordulója annak a beszédnek, aminek nyilvánosságra kerülése kiváltotta az emberek elégedetlenségét, amit önök nem párbeszéddel, hanem kardlapozással és szemkilövetéssel próbáltak orvosolni?

Szavait zúgolódás és taps kísérte. Orbán idézett Gyurcsány beszédéből is, azokat a részeket, ahol Gyurcsány a valódi programja eltitkolásáról, a végighazudott másfél évről és az elvesztegetett évekről beszélt. Ahol “csúnya szó” jött, azt jelezte és kihagyta, majd gratulált Varjuéknak.

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 41 megnézve, 1 alkalommal mai nap |