< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Kövér Lászlónak mától hivatalos papírja van arról, hogy két lábbal tiporta meg a sajtószabadságot

| Mobile | RSS

Kövér Lászlónak mától hivatalos papírja van arról, hogy két lábbal tiporta meg a sajtószabadságot

– SZERZŐ: HVG.HU/168 ÓRA

Több magyar újságíró szólásszabadsághoz fűződő jogát is megsértette Kövér László az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) keddi döntése szerint, amikor az Országgyűlés elnöke kitiltotta őket a Parlamentből – írja az Index.

A verdikt egy 2016-os esethez kötődik, amikor a sajtó munkatársai egy akkori, MNB-s botrányról kérdezősködtek. Arról érdeklődtek a képviselőknél, mi a véleményük arról, hogy a jegybank alapítványain keresztül, de a közvélemény tájékoztatása nélkül osztottak szét közpénzmilliárdokat.

Az esetről annak idején a 168 Óra is beszámolt:KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2016. április 26.

Kövér a fél ellenzéki sajtót kitiltotta a Parlamentből

Kövér akkor egy lendülettel az Index, a 24.hu, a Népszabadság és a HVG újságíróját is kitiltotta a Parlamentből, a hivatalos indoklás szerint azért, mert az olyan helyen forgattak, ahol szerinte  szerint erre nem volt lehetőségük,

a kérdeződködést pedig a felszólítás ellenére sem hagyták abba.

A házelnök akciója miatt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) fordult a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához.

A magyar parlamentből egyébként nem csak újságírókat lehet kitiltani:

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |