| Mobile | RSS

Székely Orbánnak: “Az ön veje munka nélkül jut milliárdokhoz”

Az azonnal kérdések órájában kérdezték a miniszerelnököt ellenzékiek az Országgyűlésben, Székely Sándor független képviselő a 98 százalékos osztalékadóról várt világos állásfoglalást. Válaszában Orbán lekommunistázta a baloldali politikust.

A képviselő és pártja az Igen Szolidaritás javaslatában azt mondja, hogy ha a dolgozó a pénzhez jutás pillanatában kénytelen adózni, ugyanez történjék a tőkésekkel, vagyis akkor fizessenek, amikor épp felveszik az osztalékukat. A javasolt mérték elég bizarr, azaz fejenként 48 millió forintig a szokásos módon, de efelett 98 %-os rendkívüli adókulccsal! (Vélhetően a kisvállalkozókat hivatott megnyugtatni a 48 milliós határ.)

Persze ha belegondolunk, a mostani kormány volt az, amelyik először vetett ki 98 %-os adót, éspedig a 2010-es hatalomátvétel előtti végkielégítésekre. Ebben hát nincs semmi újdonság, sőt inkább fricskának tűnik a rendkívüli osztalékadós indítvány.

Székely Sándor arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a tőkések elképesztő pénzeket tesznek zsebre, ezért a munka nélkül keresett osztalékot kell megadóztatni, felvetette a miniszterelnök vejét is, aki a napokban 2.3 milliárdot vett fel egyik cégéből.

Orbán homályos körmondataiban megidézte Rákosit, majd Sorosozott egy jóízűt, azt mondta, hogy kirázza a hideg a felvetéstől, bár lehet benne valami, érdemben nem válaszolt a javaslatra. fecsego.eu/MUON.hu

Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |