| Mobile | RSS

Vizsgálóbizottság előtt kell felelniük a tragédiák soráért

Írta Takezo -2020-05-26   

Miután a kórházak jelezték, hogy nem nyilatkozhatnak április 20-án az operatív törzs vezetőinek, Pintér Sándor belügyminiszternek és Kásler Miklós Emmi-miniszternek küldött kérdést Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a koronavírus miatti ágyfelszabadítások miatt.

Tóth azt szerette volna megtudni, hogy

  1. hány beteget kellett hazaküldeni,
  2. hazaküldés előtt végeztek-e rajtuk koronavírus-tesztet,
  3. mikor tesztelték az adott intézmény ellátottjait és a személyzetet,
  4. mennyi, nem életmentő műtétet kellett elhalasztani április 20ig.

A nagy öndicséret közepette azonban egy hónapig nem sikerült válaszolnia az érintetteknek, ami azért is érthetetlen, mert még Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is úgy nyilatkozott április 27-én, hogy a kért adatokból semmi sem titkos, nem bonyolult a válaszadás, sőt, még személyesn garanciát is vállalt, hogy a válaszok megérkeznek.

Meg is érkeztek, ha nem is kapkodták el őket. Egy hónap után Tóth május 20-án kapott választ Rétvári Bence államtitkártól, amiben Rétvári például leírja -azt amit egyébként más csatornákon tagadnak-, hogy

KÁSLER UTASÍTÁSA SZERINT ÁPRILIS 19-IG A KÓRHÁZI ÁGYAK FELÉT KELLETT ELŐKÉSZÍTENIÜK AZ INTÉZMÉNYEKNEK.

„Fontos tudni, hogy a magyar kórházi ágyak kihasználtsága március 14-én országos átlag szerint 66 százalék volt, azaz 34 százaléknyi szabad ágy volt.” Azonban a feltett kérdésekre ennél konkrétabb válasz nem született, csak a szokásos blabla, miszerint semmi olyat nem tettek, ami veszélyeztette volna a betegeg egészségét. Arról szó sem esik, hogy konkrétan hány embernek kellet elhagynia a kórházat, mennyi műtétet halsztottak el, illetve tesztelték-e a betegeket és a dolgozókat!

Tóth Bertalan Facebook-bejegyzésében azt írja: mivel ezek a kérdések, és a 33 éves édesanya halála sem maradhatnak megválaszolatlanul,

EZÉRT AZ MSZP VIZSGÁLÓBIZOTTSÁG FELÁLLÍTÁSÁT KEZDEMÉNYEZI.

A 33 éves édesanya tragikus haláláról itt írtunk:

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 40 megnézve, 1 alkalommal mai nap |