< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a libanoni embercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a libanoni embercsempésszel szemben


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a Németországban élő, de libanoni állampolgárságú embercsempésszel szemben, aki tavaly decemberben próbált meg öt illegális határátlépőt tovább szállítani.

A vádirat szerint a férfit az illegális határátlépők rokonai bízták meg azzal, hogy öt főt szállítson a román-magyar határtérségből Nyugat-Európába. A megbízásnak megfelelően a vádlott 2019. december 9. napján éjfél körül érkezett Kiszombor külterületére, hogy a gépkocsijába felvegye a román-magyar határon illegálisan átlépő öt palesztin személyt. Az illegális határátlépők a román-magyar államhatár átkelőhelyét megkerülve a zöldhatáron léptek be Magyarország területére úgy, hogy a belépéshez és az ország területén tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek.

A rendőrség a vadkamerák jelzései alapján észlelte az illegális határátlépést, majd a vádlottat és az öt palesztin személyt előállította.

A Makói Járási Ügyészség a vádlottal szemben az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. május 28.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |