< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Nagy pénzosztásba kezd a kormány a nyugdíjasoknak

| Mobile | RSS

Nagy pénzosztásba kezd a kormány a nyugdíjasoknak

A jövő évi költségvetés szerint a nyugdíjasok többször is számíthatnak egy kis plusz pénzecskére állam bácsitól – ahogy az átkosban mondták, ez már a 2022-es tavaszi parlamenti választások előtti “hangulatjavító intézkedések” része lehet.

Komócsin Sándor, 2020. május 27. szerda, 09:26Fotó: Napi.hu

Jövőre három százalékkal növelik a nyugdíjakat – bányászta ki a 2021-es költségvetési törvényjavaslatból a 24.hu. Most 142 ezer forint az átlagos öregségi nyugdíj, vagyis ekkora járandóságnál havi négyezer forint pluszt kap egy nyugdíjas.

Koronavírus: új program segít a veszélyezetett korosztálynak

Emellett februárban jön egyheti plusznyugdíj. Ezzel indul a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetése. Ennek megfelelően ebben a hónapban egy átlagnyudíjban részesülő 36,5 ezer forinttal magasabb összeget fog kapni a normál havi járandóságán túl.

Novemberben a nyugdíjprémium érkezik. A gazdasági növekedést jövőre 4,8 százalékosra tervezi a kormány, ha így lesz, akkor 26 ezer forintra számíthat egy átlagnyugdíjas az év utolsó előtti hónapjában, karácsony előtt a havi járandóságán felül.

fecsego.eu/napi.hu

Leave a Reply 187 megnézve, 1 alkalommal mai nap |