| Mobile | RSS

Rendkívüli: Bige László atombombát robbantott Orbán Viktorról!

OLKT.net

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2020 máj 29.

Bige László, üzletember és vállalkozó.

Börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség Bige Lászlóval, a milliárdos műtrágyakirállyal szemben. A vállalkozó az Indexnek küldött közleményben reagált a vádakra, szerinte nevetséges és komolytalan a vesztegetési vád, számolt be róla pár napja az Index.

Bige Lászlót, Magyarország egyik leggazdagabb emberét vesztegetéssel vádolják. A vádakra egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott, meglehetősen hosszú és különös közleményben reagált, amelyben egyebek mellett arról ír, hogy a hatóságok bevonásával szisztematikus hadjárat zajlik ellene, amelynek irányítója szerinte egyértelműen Csányi Sándor és Orbán Viktor.

A közlemény szerint Bige nem akart senkit sem megvesztegetni: „aki azt gondolná, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere akart megvesztegetni valakit, téved. Másvalaki állította, hogy ő vesztegette meg Bige Lászlót – igaz, nem kapott érte semmit –, a hatóságoknak pedig a jelek szerint nem tűnik fel, hogy mennyire is nonszensz ez”.

Bige úgy fogalmaz:

Elfelejtették, hogy nem alkalmazott vagyok, akit meg lehet vesztegetni, hanem én vagyok a tulajdonos, akit a saját pénze ellenében nem lehet megvesztegetni.

Bige szerint a vád nevetséges és megalapozatlan, ez is része annak az összefüggő támadásnak, ami ellene folyik.

Bige szerint nagyon látványosak a Bige Holding Csoport – amelybe a Nitrogénművek Zrt. is tartozik – cégei elleni, meglehetősen ellentmondásos hatósági attrocitások. Ugyanakkor úgy véli, ezek a támadások már csak részben irányulnak ellene – hiszen ő már elérte azt, amit elérhetett – ezért inkább a családja, a gyerekei elleni fenyegetésekről van szó. Ami nála így teljesen más megítélés alá esik és ezen jó, ha mindenki elgondolkodik – tette hozzá.

„A szolnoki vegyiüzem elleni, lényegében indokolatlan hatósági fellépéstől kezdve a szintén a cégcsoportba tartozó NZrt. Trade Kft. is a hatóságok célkeresztjébe került a Nitrogénművek Zrt. két vezetőjével együtt. Utóbbi esetben a vád kezdetben sikkasztás volt, ami a két munkavállaló gyanúsítottkénti kihallgatása során hűtlen kezelésre változott – miközben leértékelt műtrágya értékesítése van a háttérben. Folyamatban van továbbá egy versenyhivatali eljárás a hazai műtrágyaszektor szerződési és értékesítési gyakorlatáról 2011 óta, amelyben nemcsak a mi érdekeltségünkben lévő gazdasági társaságok érintettek”

– részletezte. Majd azzal folytatja, hogy cégeit többféleképpen akarták besározni.

„Izgalmas volt, amikor eléggé átlátszó módon, bizonyos XY (itt megnevez egy konkrét személyt – a szerk.) – Csányi Sándor korábbi alkalmazottja – a Nitrogénművek Zrt. legutóbbi nemzetközi kötvénykibocsátása előtt eléggé átlátszó módon vádaskodó levelet küldött szét sok példányban, a kibocsátó bankok vezetőinek, nagy ügyvédi irodáknak és hedge fundoknak. Olyan ügyekről számolt be, amelyekről még mi sem tudtunk, mivel azok el sem indultak. Bankokat és ügyvédi irodákat keresett meg, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy a kötvénykibocsátást meghiúsítsa, ami nem sikerült. A levél magasabbra emelte a finanszírozási költségeket , de a külföldi reakció inkább hitetlenkedés volt a támadás alacsony színvonala miatt”

– írta Bige László, majd rátért a most zajló vesztegetési ügyre:

„Ha ez még nem lenne elég, itt az újabb hihetetlen történet: magát Bige Lászlót is feljelentették, mégpedig vesztegetés miatt. Csakhogy a feljelentés szerint nem ő vesztegetett volna meg valakit, hanem őt vesztegették meg, ami finoman szólva is elég röhejes, figyelemmel arra, hogy személyét tekintve Magyarország egyik leggazdagabb emberéről van szó.”

Bige szerint a hatóságoknak ugyanakkor valamiért nem szúr szemet ez az – állítása szerint – valószerűtlen történet.

„De mi is történt, történik valójában ennek a jól ismert szereplői miatt a londoni Globe színház színdarabjai közé kívánkozó, amúgy elég satnyán kifundált történetnek a kapcsán? Pontosan arról van szó, hogy az ismert mondás nem véletlenül terjedt el: már megint a nyúl viszi a puskát.”

– írja a vállalkozó.

Bige László ugyanakkor nem igazán érti, neki mi köze van ahhoz, hogy valaki a tőlük hivatalosan megvett árut számla nélkül adta el. Ennek nincs semmi más értelme, minthogy zaklassák, meghurcolják – tette hozzá. Mint mondta, ezt ő nem is veszi komolyan, teljesen, bugyuta, alaptalan támadásról van szó személye ellen. Ebből a történetből is kiviláglik, hogy minden fronton próbálkoznak, de semmi eséllyel, mert

„ezek igazán dilettáns, amatőr, semmirekellő emberek”

– fogalmazott Bige.

Eléggé aggályosnak tartja, hogy valaki tíz év után bejelenti, hogy állítólag valakit megvesztegetett, vádalkut köt és ezután bárkire büntetlenül mondhat bármit, más kérdés, hogy az állításait nem tudja bizonyítani. Emlékeztetett arra, hogy abban az időben, amikor az állítólagos vesztegetés a feljelentés szerint történt volna, ő milliárdos nagyságrendű osztalékot vett fel, de nemcsak akkor, hanem előtte is és utána is.

A cégcsoportját ért támadások kapcsán Bige László elmondta: nem véletlenül döntöttek úgy, hogy a Nitrogénművek Zrt. részéről 7 éves kötvényt bocsátanak ki, mert tudta, hogy támadások érik majd őket. Ellenfelei a kötvénykibocsátást is azért akarták megakadályozni, mert abban bíztak, hogy megszerezhetik a péti gyárukat abban az esetben, ha megszüntetik a finanszírozásukat.

Az állami szerveket is bevonták

Nagy erőfeszítéseket tettek, hogy ártsanak nekünk, velünk szemben szisztematikusan és kifejezetten az állami szervek – rendőrség, katasztrófavédelem, ügyészség, versenyhivatal – bevonásával elkövetnek mindent, hogy tönkretegyenek, de ez nem fog sikerülni

– mondta Bige László.

A támadások kereszttüzében álló milliárdos szerint nyilvánvaló, hogy ki csinálja ezt. Csányi Sándort már többször megnevezte, mint aki a háttérből mozgatja a szálakat, de ő is csak úgy, hogy a kormány irányítja és utasítja dolgokra. Nem kizárt még, hogy a felcsúti mágnás milliárdos, Mészáros Lőrinc is képbe került már. Tehát az egész szál mozgatója Orbán Viktor és a Fidesz.

Bige László szerint a vesztegetéses ügy mögött sincs más, mint Csányi Sándor ámokfutása. Bige László azt is nyilvánvalónak tartja, hogy politikai hozzájárulás nélkül ezt nem lehetne megtenni.

Ugyanakkor nem hiszi, hogy ez lehetséges vagy elfogadható lenne egy olyan országban, amely a jogállamiság elvei szerint működik – fogalmazott.

Bige szerint mindenesetre

„az állam most olyan látványosan, jól szervezetten és úgy bántja őt, mintha a magyar Gazdaságvédelmi Akcióterv része lenne a magyar gazdaság egyik csúcsszereplőjének a tönkretétele, ezzel együtt bagóért való megszerzése, hatalomhoz közeli kezekbe játszása. Barátokhoz, ahogy mondani szokás. Nincs új a nap alatt.”

– zárul a közlemény.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 194 megnézve, 1 alkalommal mai nap |