| Mobile | RSS

Gyurcsány Ferenc: A kormány magunkra hagyott minket a válságban!

Kapcsolat fotója

Biztonsági okokból a távoli képek letöltése tiltott Képek megjelenítéseBöngészőben megtekinthető hírlevél verzióért kérjük kattintson ide!




Gyurcsány Ferenc hírlevele
Kedves Barátom! Tisztelt Főszerkesztő Úr!
Miközben az elmúlt hetek egész Európában arról szóltak, hogy hogyan könnyithetik meg a kormányok az emberek életét – munkahelyvédelemmel, fizetéspótlással, alapjövedelemmel, adócsökkentésekkel – addig mintha itthon mindennek az ellenkezőjét látnánk. Túl azon, hogy ez a kormány magyar munkahelyek százezreit hagyta veszni és nem tett semmit a válság kezelésére, rengeteg más dologban is nehezebbé tette az életünket.
Nem örülhetünk annak, hogy csökken a földgáz piaci ára, mert a “rezsicsökkentés” hatósági árai magasan tartják a gázárakat. A kormány úgy “csökkenti” a rezsit a válság kellős közepén, hogy valójában növeli. Örülhetnénk annak, hogy elképesztő mértékben csökkent az üzemanyagok világpiaci ára, de nem tehetjük, mert a kormány egy adóemeléssel visszahozta a magas benzinárakat. Örülhetnénk annak, hogy a veszélyhelyzettel egyszerűsödött az e-receptek kiváltása, de nem tudunk, mert a veszélyhelyzet megszűnésével visszatér a régi, rossz, bürokratikus rendszer. Mintha a kormány sportot űzne abból, hogy ami egy kicsit könnyebbé tenné az életünket, azt megszüntesse vagy elvegye tőlünk.
Bárhova nézünk, ez a kormány magunkra hagyott minket a válságban, a rendkívüli dolgokban – mint a munkahelyvédelem, bérpótlék – és a mindennapi dolgokban – mint a rezsi, a benzinár, e-recept – egyaránt. Ha valamit megmutatott a járvány és a nyomában járó gazdasági válság, akkor az az, hogy addig nem fogunk jobban élni, amíg nem leszünk demokratikus, európai köztársaság. Mert ha európai országot és európai életet akarunk, akkor ahhoz egy európai kormányra is szükség lesz. Ha valamiért, hát ezért érdemes dolgozni. Tesszük a dolgunk. Barátsággal,


Gyurcsány Ferenc
pártelnök

Demokratikus Koalíció

Gyurcsány Ferenc

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |