| Mobile | RSS

Megdöbbentő ítélet – Az állam első fokon elbukta az általa indított pert!

Írta G. Kovács Károly -2020-06-05   

Többek között azért akart 14 millió forintot kamatostul beszedni a Kishantosi Vidékfejlesztési Központtól, valamint az őket támogató Greenpeace Magyarországtól a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), mert állításuk szerint őrző-védőket kellett felbérelniük, mikor az említett szervezetek tiltakoztak a biogazdaság felszámolása ellen – közölte a 444.hu.

AZ ÁLLAM KERESETÉT VÉGÜL A PESTI KÖZPONTI KERÜLETI BÍRÓSÁG ELSŐFOKÚ ÍTÉLETE MEGALAPOZATLANNAK TALÁLTA, ÍGY ELUTASÍTOTTA AZT.

Az ügy azzal robbant ki, hogy 2013-ban 21 év után megszűnt a kishantosi biogazdaság azután, hogy a területet tíz parcellára bontották fel és az NFA földpályázatán egyiket se nyerték el a kishantosiak.

A biogazdaság vezetői szerint egyértelműen politikailag irányított döntés született a pályázatok elbírálásakor,

MIVEL A NYERTESEK KÖZÖTT OLYANOK IS FELBUKKANTAK, AKIK KORÁBBAN EGYÁLTALÁN NEM FOGLALKOZTAK GAZDÁLKODÁSSAL.

Mindkét fél birtokvédelmet kér, a Greenpeace Magyarország pedig riadóláncot is szervezett, végül pedig még a Kúria azt a döntést hozta meg, hogy a pályáztatás törvénysértő volt!
De hiába született meg a Kúria döntése, az új bérlők egyszerűen beszántották a már bevetett földeket.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság most kimondta, hogy a Kishantos “a környezeti értéknek minősülő biogazdaság védelme érdekében a tőle elvárható gondossággal járt el, felróhatóság nem terheli”.

Az ítélet megállapította azt is, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet nem tudta bizonyítani, hogy a Greenpeace jogellenes, felróható károkozó magatartást fejtett volna ki, ők egyszerűen csak éltek a gyülekezési jogukkal.

EZZEL LÉNYEGÉBEN MINDEN KÁRTÉRÍTÉSI FELTÉTEL HIÁNYZIK, ÍGY VÉGÜL A BÍRÓSÁG KÉNYTELEN VOLT AZ ELSŐDLEGES KERESETET ELUTASÍTOTTA.

fecsegoe.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |