< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Disznóvágásos hasonlattal üzent vissza Karácsony Orbánnak

| Mobile | RSS

Disznóvágásos hasonlattal üzent vissza Karácsony Orbánnak

Disznóvágásos hasonlattal üzent vissza Karácsony Orbánnak

2020. június. 05. 20:52 2020. június. 05. 20:52 ITTHON

szerző:hvg.hu

A főpolgármester szerint a kormány csődbe viszi a fővárost.

Falusi gyerek vagyok, sokszor voltam disznóvágáson, időben érkeztem, de nem szeretem, nem az én műfajom

– ezzel kezdődött az RTL Klubon Karácsony Gergely főpolgármester interjúja, aki egy korábbi Orbán Viktor interjúra reagált. Orbán május közepén a Kossuth Rádióban hozott disznótoros példát Karácsonyról, hogy a vidékiek is megértsék.

Ez az a típus disznóvágáskor, aki csak a vacsorára jön, de senki nem bánja, mert legalább nincs láb alatt

– fogalmazott. A Karácsony interjúban is maradtak a disznóvágásos hasonlatoknál: a főpolgármester ugyanis azt mondta,

a jövő évi költségvetés tervezete a fővárosi önkormányzat számára felér egy disznóöléssel, amiben Budapest a disznó.

Karácsony szerint a jövő évtől Budapest többet fizet be a kasszába, mint amennyit kap. Szolidaritási adóból csaknem a jelenlegi összeg négyszeresét, 34 milliárd forintot kell befizetni.

A főpolgármester szerint ez olyan mértékű elvonás, ami minden korábbi tervüket zárójelbe teszi, ezzel csődbe mehet az önkormányzat 1-2 év múlva. Karácsony jövő héten Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyal az önkormányzati szövetségek ülésén, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésére viszont addig nem megy el, míg a Parlament nem dönt a költségvetésről. Szerinte ugyanis csak a keretek ismeretében érdemes tárgyalni.

Karácsony nyilatkozatára Orbán Balázs államtitkár úgy reagált, a főváros költségvetési szempontból stabil, felemlegette, hogy az elmúlt 10 évben a kormány 375 milliárd forintnyi adósságot vállalt át. Orbán szerint Karácsony politikai csatározást folytat.

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |