< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Svédország szerdán bejelentést tesz az Olof Palme-gyilkosságról

| Mobile | RSS

Svédország szerdán bejelentést tesz az Olof Palme-gyilkosságról

insz

INSZKÖVETÉS2020.06.08. 10:51

Olof Palme svéd miniszterelnököt 1986-ban, a nyílt utcán lőtték le, gyilkosát azóta sem találták meg, azonban szerdán Stockholmban bejelentést tesznek az ügyről. A The Guardian információi szerint március 18-án a dél-afrikai hírszerzés munkatársai Pretoriában találkoztak a svéd nyomozókkal, és átadtak nekik egy dossziét, amely a gyilkossággal összefüggő információkat tartalmazott. Arról egyelőre nincsen információ, hogy a dokumentumok között szerepelt-e új bizonyíték.KAPCSOLÓDÓ

Megmarad a Palme-gyilkosság rejtélye

Az egy tó mélyén megtalált fegyver annyira rossz állapotban van, hogy semmilyen vizsgálat nem vezetett eredményre. Az ügyet 21 éve nem sikerül lezárni.

Olof Palme miniszterelnököt 1986. február 28-án este Stockholm belvárosában közvetlen közelről lőtték le. A gyilkosság elkövetőjét máig sem sikerült kézre keríteni. Az egy időben fő gyanúsítottnak tartott, később felmentett Christer Pettersson 2004 szeptemberében meghalt.

A kormányfőnek számos politikai ellenfele volt, felmerült, hogy mint az apartheidrendszer ellenségét, Dél-Afrikából rendelték meg a meggyilkolását, de svéd szélsőjobboldali szálak is előtűntek a lehetséges indítékok között.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 43 megnézve, 1 alkalommal mai nap |