< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: London is a polgárháború szélére sodródott, a futballszurkolók szombaton felveszik a kesztyűt az Antifa/BLM csoportokkal

| Mobile | RSS

London is a polgárháború szélére sodródott, a futballszurkolók szombaton felveszik a kesztyűt az Antifa/BLM csoportokkal

Vadhajtások

2020.06.08.

A Football Lads Alliance nevű futballszurkolókat tömörítő szervezet hadat üzent a randalírozó csőcseléknek, akik szobrokat rongáltak meg, illetve döntögettek Angliában az elmúlt napokban.

Az elmúlt napok erőszakos eseményei okán a szurkolók is elkezdtek mozgolódni. A Vadhajtások.hu is beszámolt a bristoli szobor döntögetésről. De, ami igazán betette a kaput a nemzeti érzelmű angoloknál, az a Churchill szobor megrongálása volt.

A hétvégén graffitik jelentek meg a történelmi alak szobrán:

Rasszista volt!” 

Az FLA felszólította az ország szurkolóit, hogy induljanak a fővárosba ezen a hétvégén, és vegyék körbe a háborús emlékműveket, illetve a szobrokat.

Veteránok, motorosok, futballszurkolók és minden tisztességes állampolgár megszállják Londont szombaton, hogy megvédjék azt, ami a miénk, csatlakozzon hozzánk!

Egységben erősek, megosztva gyengék vagyunk!

– szól a patrióták felhívása.

Szombaton az újabb Black Lives Matter tiltakozáson szembe fognak nézni a csőcselékkel.

A Hope not Hate nevű szervezet arra figyelmeztetett, hogy „biztosnak tűnik”, az FLA esemény csak olajat önt a tűzre, miután a “rasszista” Stephen Yaxley-Lennon (Tommy Robinson néven ismert aktivista) megígérte, hogy részt vesz az eseményen, ezt vasárnap este elküldött videóban jelezte.

A liberálisok szerint csak tovább mélyíti az ellentéteket, ha a “szélsőjobboldali” csoportosulások hangot adnak az elégedetlenségüknek. Szerintük a 2017-ben életre hívott FLA kezdetben „nem erőszakos” és „szélsőséges” csoportot képviselt, de javarészt korábbi és a jelenlegi futball huligánokból áll.

Az induláskor elhatárolta magát a szervezet a szélsőjobboldali csoportoktól és a nácizmustól, ám gyorsan átvette az iszlamofób retorikát, és fasiszta támogatókat vonzott.

A Hope not Hate közleményében megírta:

„Noha a csoport kijelentett szándéka, hogy megvédi a háborús emlékműveket, mások érdeklődését is felkeltette, ne kételkedjünk az igazi céljukban – amely az erőszak.

A szurkolók kommentjeit is idézték:

 „Jövünk machetekkel felfegyverkezve” és „menjünk háborúba, öld meg a mocskokat”

– folytatták a rettegést és a hazudozást a ballibsik, akik a szokásukhoz híven elővették a nácikártyát.

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

fecsego.eu/vadhajtások.hu

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |