| Mobile | RSS

POLT PÉTER LEGFŐBB ÜGYÉSZ VIDEÓ ÜZENETE AZ ÜGYÉSZSÉG NAPJÁN

2020. június 9., 10:06

Szalóki Zoltán Péter Heves megyei főügyész, Kontrát Richárd legfőbb ügyészségi tanácsos, főosztályvezető-helyettes ügyész, Mike Sándor Zoltán legfőbb ügyészségi osztályvezető ügyész, Fürcht Pál Zsolt fővárosi főügyészhelyettes, és Székely Katalin címzetes főügyészségi ügyész, salgótarjáni járási vezető ügyész – ők azok az ügyész kollégák, akik az idei, különleges helyzetben az Ügyészség Napja alkalmából a legmagasabb szakmai kitüntetést, a Kozma Sándor díjat vehették át. Rendhagyó módon idén nem személyesen, központi ünnepség keretében, a legfőbb ügyész, hanem a közvetlen felettesük adta át az elismeréseket. Június 10-e a rendszerváltoztatás után lett az ügyészség napja. A demokratikus Magyarország így tiszteleg a 149 évvel ezelőtt alapított szervezet előtt. Polt Péter legfőbb ügyész videóüzenetben köszönte meg munkatársai helytállását a pandémiás helyzetben.

A dolgozók egészségének védelme, az ügyészségi munka hatékonyságának, színvonalának megőrzése, és a munkahelyek biztosítása – ezzel a hármas kihívással küzdött meg sikeresen az elmúlt hónapokban az ügyészség – hangsúlyozta Polt Péter legfőbb ügyész abban a videóüzenetben, amelyet kollégáihoz intézett az Ügyészség Napján. Ez az a nap, amikor a testület az 1871-ben kihirdetett első ügyészi törvényre emlékezik, és elismeri az adott évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat.

Idén a pandémiás helyzet miatt az elmúlt hónapok különleges feladat elé állították az ügyészséget: úgy kellett a törvényes rend és biztonság fenntartásában a lehető legtöbbet tennie, hogy közben az intézmény munkavállalóit is megvédje a járványhelyzet következményeitől.

A testület sikeresen vette az akadályokat. A kollégák fegyelmezetten tartották a határidőket, hatékonyan oldották meg a különleges helyzetből adódó többletfeladatokat, s közben ügyeltek arra, hogy megvédjék saját, és mások egészségét. Az ügyészség március elején kezdte meg a védekezést, amelynek fontos eleme volt az online munkavégzés feltételeinek megteremtése. A szervezet lehetőséget biztosított arra, hogy a munkahelyeken egymást váltva dolgozzanak a kollégák.

Polt Péter bejelentette, hogy a pozitív tapasztalatok nyomán a digitális távmunka előnyeit a jövőben is szeretnék kihasználni. Emellett tovább kívánják szélesíteni olyan hatékony intézmények alkalmazását, mint a büntetővégzés, a feltételes ügyészi felfüggesztés, az egyezség, vagy a mértékes indítvány. Ezzel fokozottabb mértékben hozzájárulhat az ügyészség a jogbiztonság erősítéséhez, a közrend megtartásához.

Polt Péter az Ügyészség Napja alkalmából külön gratulált az 5 Kozma Sándor díjat, az 5 Vargha Ferenc díjat, a 4 rendkívüli elismerést, a 7 Ügyészségi Emlékgyűrűt, a 29 Magyar István díjat, a 4 Székely Ferenc díjat, és a 7 emléktárgyat elnyert kollégának, valamint az új címzetes legfőbb ügyészségi és főügyészségi ügyészi, főtanácsosi és tanácsosi címben részesülteknek. Ugyancsak az elismerését fejezte ki a Kozma Sándor emlékére meghirdetett tudományos pályázat 11 díjazottjának.

A Kozma Sándor-díjban, Vargha Ferenc-díjban és rendkívüli elismerésben részesített ügyészségi alkalmazottak meghívást kapnak az ügyészség fennállásának 150. évfordulója alkalmából tartandó, 2021. évi központi ünnepségre, amely az Ügyészség Napja alkalmából ténylegesen megrendezésre kerülő 30. ünnepség is lesz egyben.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Küldte: Magyarország Ügyészsége

Leave a Reply 47 megnézve, 1 alkalommal mai nap |