| Mobile | RSS

Nem Karácsony, hanem Orbán miatt nincs elég pénz a Lánchídra – FFF

Nem Karácsony, hanem Orbán miatt nincs elég pénz a Lánchídra - FFF

Orbán szennymédiája azt próbálja behazudni, hogy Karácsony miatt nem kezdték még meg a Lánchíd felújítását. A valóság persze az, hogy Orbán miatt.

A legnevetségesebb az egészben az, hogy Orbánék propagandabirodalma most azt akarja elhitetni, hogy a Lánchíd pár hét alatt került ilyen állapotba. Pedig a híd felújításának szükségességéről már évek óta lehet tudni. 

Orbán egyik legalpáribb propagandalapja (van pár, de most épp a Lokálról van szó) a napokban azzal a címmel közölt egy írást, hogy “Karácsony hagyja, hogy szétrohadjon a Lánchíd“. 

De tisztázzuk: Nem Karácsony Gergely kért mindössze 6 milliárd forintot a kormánytól a híd felújítására, hanem Orbán akkori fővárosi helytartója, Tarlós István. Annak ellenére, hogy ez a 6 milliárd csak a töredéke a költségeknek. 

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) nemrég egy Facebook-posztban úgy fogalmazott, már a kérés idején is nyilvánvaló volt, hogy ez a 6 milliárd nem lesz elég. Majd hozzátették:

Olyannyira nyilvánvaló volt, hogy a felújítást tervező BKK 14,4 milliárd Ft-ot jelölt meg összegként, amelyért a kormányhoz kellene folyamodni, mert ennyi hiányzik. Tarlós maga ijedt meg az összegtől, és attól tartott, a miniszterelnök kidobja őt ha ekkora összeggel áll elő és ő maga találta ki a 6 milliárdot, mint amit remélhetőleg a kormány oda fog adni.

De nem csak a kevés kormányzati támogatás bizonyítja, hogy Orbán miatt tart itt a Lánchíd helyzete. A kormány ugyanis éppen annyi pénzt fog elvonni a fővárostól, amiből évente fel lehetne újítani a Lánchidat.

Bizony. A gépjárműadó maradékának, valamint az iparűzési adóbevételnek az elvétele és a szolidaritási hozzájárulásnak nevezett sarc ilyen brutális kiesést jelent a fővárosnak. 

Ezek a brutális megszorítások legalább 160 milliárdot vesznek el az önkormányzatoktól, miközben a feladatokat náluk hagyja Orbán és bandája. 

Karácsony Gergely egyébként ezzel kapcsolatban Facebook-oldalán határozottan kijelentette:

A Lánchidat nemzeti kincsnek tekintjük, ezért akkor is fel fogjuk újítani, ha beleroskadunk. Márpedig lehet, hogy beleroskadunk, mert a kormány éppen annyi pénzt készül elvonni Budapesttől, amiből minden egyes évben fel tudnánk újítani újra és újra a Lánchidat.

Ezek után próbálják meg a szennylapok azt behazudni, hogy nem Orbán tehet a Lánchíd helyzetéről!

fecsego.eu/egyazegyben

Leave a Reply 146 megnézve, 1 alkalommal mai nap |