< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Friss Eurobarométer – Orbán nem védte meg a magyarokat a válságtól

| Mobile | RSS

Friss Eurobarométer – Orbán nem védte meg a magyarokat a válságtól

Friss Eurobarométer - Orbán nem védte meg a magyarokat a válságtól
De a

Friss Eurobarométer – Orbán nem védte meg a magyarokat a válságtól2020.06.13.

Friss Eurobarométer – Orbán nem védte meg a magyarokat a válságtól

Az Eurobarométer friss felmérése szerint egész Európában a magyarok jártak legrosszabbul a koronavírus okozta válságban: a magyarok válaszolták a legnagyobb arányban, hogy 1. csökkent a jövedelmük, 2. elveszítették a munkahelyüket, 3. becsődöltek. A magyarok látják, hogy mit tett a miniszterelnök, a felmérésben rá mondták az egyik legnagyobb arányban, hogy elégedetlenek vele és több kárt okozott, mint hasznot. Orbán Viktor tehát az egyik leggyengébb kormányzati teljesítménnyel rendelkezik az egész kontinensen, de egyelőre ahhoz is gyáva, hogy ezzel szembenézzen; sikerekről és megnyert csatákról beszél.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor nem védte meg a magyarokat a válságtól. A DK szerint Orbán és kormánya gyengék voltak ahhoz, hogy érdemi válságkezelésbe, munkahelyvédelembe és állami bérpótlásba kezdjenek a válság kezdetén, ennek pedig a magyar családok fizették meg az árát. A DK szerint a kutatás azt is bizonyítja, hogy a járvány és a kijárási korlátozások önmagukban nem halálosak a gazdaságra, csak akkor, ha a válsághoz egy gyenge és gyáva kormány szerencsétlenkedése is hozzájárul.


Barkóczi Balázs 
A DK szóvivője 

fecsego.eu/DK

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |