< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Rekordmértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a világon az elmúlt 24 órában az Egészségügyi Világszervezet szerint

| Mobile | RSS

Rekordmértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a világon az elmúlt 24 órában az Egészségügyi Világszervezet szerint

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: MTI

Rekordmértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a világon az elmúlt 24 órában – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőre virradóra.

Az ENSZ genfi székhelyű szakosított szervezete szerint 24 óra leforgása alatt 183 020-szal emelkedett a fertőzöttek száma, ami a legnagyobb napi növekmény a világjárvány kezdete óta. Az eddigi legnagyobb növekedés június 18-án volt, akkor 181 232 új fertőzéses esetet regisztráltak.

A fertőzöttek száma szerte a világban már meghaladja a 8,7 milliót, és több mint 461 ezren haltak bele a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség szövődményeibe.

A WHO szerint a fertőzéses esetek száma Észak- és Dél-Amerikában nőtt az elmúlt napon a legnagyobb mértékben, 116 ezer új esetet regisztráltak.

A brazíliai egészségügyi minisztérium helyi idő szerint vasárnap azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma az országban már meghaladja az 50 ezret. Az elmúlt 24 órában 641 ember hunyt el, és ezzel a halottak száma már 50 617-re rúg. A fertőzéses esetek száma 17 495-tel nőtt, és ezzel elérte a 1 085 038-at.

A fertőzöttek számában Brazília a második helyen áll az Egyesült Államok után. A járvány fő gócpontja Sao Paulo állam és annak azonos nevű székhelye, amely csaknem 12 millió lakosával Brazília legnépesebb városa.

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |