< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Martin Luther King unokahúga nagyon dicséri Donald Trumpot

| Mobile | RSS

Martin Luther King unokahúga nagyon dicséri Donald Trumpot

MTIPublikálás dátuma2020.06.22. 21:57

Donald Trump és Alveda King
Fotó: JIM WATSON /

Alveda King azt állítja: az Egyesült Államok elnöke előmozdítja a különböző bőrszínű amerikaiak egységét.

Donald Trump elnök a rendőrségi reform és a faji igazságosság felé mozdítja az országot – írta hétfőn Alveda King, a meggyilkolt polgárjogi harcos, Martin Luther King unokahúga a Washington Examiner című konzervatív hetilap honlapján hétfőn. A rövid véleménycikkben Alveda King leszögezte: a Martin Luther King által 1963-ban elmondott, „Van egy álmom” kezdetű híres beszédében megfogalmazottak máig érvényesek, jóllehet nemzetünk jelentős előrehaladást ért el a King tiszteletes beszéde óta eltelt 57 esztendőben. Alveda King hangsúlyozta: George Floyd meggyilkolása éppen azt bizonyítja, hogy még sok a tennivaló. Mint Martin Luther Kinget idézve írta:
„Mindaddig nem lehetünk elégedettek, amíg a fekete ember rendőrségi brutalitás elmondhatatlan rémtetteinek áldozata”.Martin Luther King unokahúga ugyanakkor úgy véli: Donald Trump elnök az, aki a rendőrségi reformmal előmozdítja a különböző bőrszínű amerikaiak közötti egyetértést, a tökéletesebb egységet. Felidézte, hogy az amerikai elnök a múlt héten írta alá a rendőrségi reformot és az amerikai közösségek biztonságát célzó elnöki rendeletet, amely „példa nélkül álló lépéseket tesz a közösségek és az őket szolgáló rendfenntartó erők közötti kapcsolatok erősítéséért”.

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 180 megnézve, 1 alkalommal mai nap |