| Mobile | RSS

Karácsony Gergely: Tarlós István 9 éve alatt csak addig jutottak, hogy kiírtak egy közbeszerzést a Lánchídra

2020. JÚNIUS 25. 13:56 – SZERZŐ: 168 ÓRA

Kilenc évig, amíg Tarlós István volt a főpolgármester, csak odáig jutottak, hogy kiírtak egy közbeszerzést a Lánchídra, amit azonban nagyon drágának talált – erről beszélt Karácsony Gergely az ATV Start című műsorában. A kiírás februárban lejárt, újat kell kiírni.

csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely már egyértelművé tette, nem fog a kormány több pénzt adni a 6+1 milliárd forintnál, amit korábban ígértek. De Karácsony tudja ezt, csütörtök reggel azt mondta, 

a már megkapott 6 milliárddal és a fővárosi 20 milliárdból fel fogják újítani a hidat.

Kiderült, hogy kicsivel több megtakarítása van Budapestnek, mint amennyi adóssága. Az önkormányzatnak 150-160 milliárd forintja van állampapírban, ám van 114 milliárd tartozása. Karácsony szerint nagyjából 100-150 milliárd forintot bukik el Budapest az iparűzési adó visszaesése miatt.

A Lánchídról február végén hoztak döntést, Karácsony szerint neki most azt a feladata, hogy bevasalja a kormányon a már meghozott döntéseket – így a buszpótlásra szánt 3 milliárd forintot.

A főpolgármester az előző vezetés korrupciós ügyeit vizsgáló bizottság felállításával kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a fővárosi vezetés dolga ilyen típusú vizsgálatok lefolytatása. Szó esett a vasárnapi, titokban a Facebookon szervezett eseményről és a kérdésre, hogy terveznek-e nagyobb tiltakozást, Karácsony azt mondta: „várjuk ki a végét, de valami ilyesmire készülünk”.

fecsegoe.eu/168 óra

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |