< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Miközben megnyitjuk az Ukrán határokat, odaát naponta közel ezer koronavírussal fertőzöttet regisztrálnak

| Mobile | RSS

Miközben megnyitjuk az Ukrán határokat, odaát naponta közel ezer koronavírussal fertőzöttet regisztrálnak

168 óra

– SZERZŐ: MTI/168 ÓRA

Továbbra is gyors ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, naponta folyamatosan nő a fertőzöttek száma, csütörtökre már 994 új beteget regisztráltak,

az azonosított fertőzöttek száma pedig meghaladta a 40 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

A közölt adatok alapján a regisztrált fertőzöttek száma 40 008, az elhunytaké 16 újabb halálos áldozattal 1067-re emelkedett, miközben eddig 17 758-an gyógyultak meg, közülük 349-en az elmúlt napban. Az aktív betegek száma jelenleg 21 183.

A legtöbb új beteget már legalább két hete a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből jelentik, ahol csütörtökre 204 új fertőzöttet regisztráltak. Második helyre ezúttal a déli országrészben lévő Odessza megye került 95 új esettel, a harmadikra pedig Kárpátalja és az ország legfertőzöttebb régiója, a főváros, Kijev, egyaránt 85 új beteggel, őket Rivne megye követi 84 új fertőzöttel.

Szijjártó Péter rendkívüli sajtótájékoztatója

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kárpátalján az elmúlt napban öt újabb haláleset történt, velük együtt az elhunytak száma 70-re emelkedett. A megyében eddig 2454 fertőzöttet azonosítottak, közülük 864-en gyógyultak fel a Covid-19 betegségből.

Miközben az ukrajnai járványhelyzet egyre súlyosabb, Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy megnyitjuk a szomszédos országgal az összes határátkelőt.

Jelenleg egy határátkelőhely van nyitva, a záhonyi, de jövő héttől a lónyait, beregsurányit, tiszaújlakit és a barabásit is megnyitják a jelenlegi utazási szabályok fenntartásával. Szijjártó szerint azért is szükség van az újranyitásra, hogy a jelenleg „elfogadhatatlanul hosszú várakozási idők megszűnjenek”.

A belügyminisztérium szerint a fertőzés gyorsuló terjedésének egyik fő oka, hogy a közösségi közlekedési eszközökön nem tartják be a maszkviselés és a kötelező távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 138 megnézve, 1 alkalommal mai nap |