< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Politico: Trump akkorát fog zakózni az amerikai elnökválasztáson mint a ház

| Mobile | RSS

Politico: Trump akkorát fog zakózni az amerikai elnökválasztáson mint a ház

KÜLFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2020 jún 28.

Joe Biden, amerikai elnök-jelölt és Donald Trump, amerikai elnök.

 0MegosztásFérfiak, nem kell Viagra, ha ezt egyszer csinálodPeruvian Maca

Adskeeper

A Politico több, az elnökhöz közel álló forrásra hivatkozva azt írja, hogy Donald Trump már foglalkozik a gondolattal, hogy mi történik, ha mégsem választják újra az ősszel esedékes amerikai elnökválasztáson.

Az elnök rendelkezésére álló felmérések is azt jelzik, hogy novemberben Joe Biden lehet a befutó.

A nyilvánosságra került friss kutatások alapján Trump népszerűségét alaposan megviselte, hogy a kormány képtelen féken tartani a koronavírus-járványt országban, miközben tüntetéssorozat indult útjára George Floyd halála és a rasszista indíttatású rendőri erőszak elharapózása miatt. Még a republikánus érzelmű szavazók egy jelentős része is elfordult az elnöktől. A CNBC és a New York Times friss számai szerint támogatottsága 40 százalékpont alá esett a Bidennel folytatott küzdelemben.

Nagy csalódást jelentett (Trump számára is) a március óta tartott első nagygyűlés, amire Oklahomában (Tulsában) került sor, és amin nem sikerült megtölteni az arénát: több ezer szék maradt üresen.

A lap megjegyzi, hogy Trump kifejezetten enerváltnak tűnt a Fox Newsnak adott csütörtöki interjújában is, ahol arra az egyszerű kérdésre sem tudott egyenes választ adni, hogy milyen céljai vannak a második ciklusra, sőt még célzott is rá, hogy a vereség is benne van a pakliban, hogy Biden győz, mert vannak, akik egyre kevésbé szeretik a politikáját.

A hagyományosan a republikánusok felé hajló csatornán váratlanul nyílt kritikák is érték az elnököt az elmúlt hetekben.

A Politico több mint fél tucat forrást kérdezett végig az elnöki holdudvar környékén, ez alapján pedig arra jutottak a lap újságírói, hogy Trump motivációi is megcsappantak az elmúlt időszak kudarcai nyomán, a stábnak pedig nincsenek világos elképzelései arról, hogy mire építsék fel a kampányt.

Egyik korábbi tanácsadója, Sam Nunberg egyenesen úgy nyilatkozott, hogy ha nem változik meg a trend, Trumpnak „jó esélye” van rá, hogy minden idők legrosszabb választási eredményét érje el regnáló elnökként.

Több forrás szerint Trump elfogadta, és tudja, hogy vesztésre áll, ezért nyitottnak mutatkozik saját stábja átszervezésére, és egy új típusú kampányterv kidolgozására. A Politico szerint veje, Jared Kushner a korábbiaknál várhatóan aktívabb szerepet kap majd a kampány szervezése során, azok után, hogy Trump környezetében a kampányigazgató Brad Parscale-t tették felelőssé a tulsai malőr miatt. Parscale megtarthatja egyelőre posztját, de befolyása gyengülni látszik.

Azért vannak, akik optimisták maradtak a Trump-csapatban: a kampány csak most kezdődik majd el igazán, és az élő szereplések sokasodásával az elnök többek szerint fog tudni faragni hátrányából a kevésbé meggyőző fellépésű Bidennel szemben, aki a járvány alatt szinte alig szólalt meg a nyilvánosság előtt. Emiatt támadni is nehezebb volt, de a Trump-csapat most intenzív negatív kampánnyal készül a 77 éves volt alelnök ellen.

(Politico)

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |