< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a román pénzmosóval szemben

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a román pénzmosóval szemben


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki 2015. őszén közel 12 millió forint bűncselekményből származó pénz tisztára mosásában működött közre.

A vádirat szerint a vádlott 2015. novemberében ismeretlenül maradt személyek megbízásából három különböző magyarországi pénzintézet szegedi fiókjában nyitott forint és devizaszámlát néhány nap eltéréssel a saját nevére. A számlákra kizárólag bűncselekményekből származó pénzek érkeztek, azokat a vádlott saját céljára nem használta.

A vádlott által nyitott számlákon szereplő összegek jóváírásának alapját különböző webáruházak nevében elkövetett csalások képezték. Az eljárás során ismeretlenül marad személyek a jellemzően műszaki cikkeket kínáló weboldalakat látogató sértetteknek felajánlották, hogy az adás-vétel biztonságos lebonyolítása érdekében a szállítást és a biztosítást is elintézik, 10 napos elállási határidővel. A világ minden tájáról érdeklődő sértettek a megtévesztő e-maileket követően a jellemzően kisebb értékű árucikkek vételárát a weboldalon megjelölt számlaszámra elutalták, ami azonban ténylegesen a vádlott által nyitott számlaszámmal egyezett meg. A vevők a termékeket nem kapták meg és a vételárat sem utalták vissza részükre.

A vádlott a jóváírásokat követően készpénzben a bankszámla egyenlegét felvette, megszerezve így a bűncselekményekből származó pénzt.

A Főügyészség a vádlottat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2020. június 29.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 39 megnézve, 2 alkalommal mai nap |