< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Ideért a vihar: Budapesten már több helyen leszakadt az ég

| Mobile | RSS

Ideért a vihar: Budapesten már több helyen leszakadt az ég

ma 14:46viharszupercellanyáridőjárás

idokep

Képünk illusztráció, Pilisborosjenőn készült korábban / Fotó: Zsolnai Péter

Blikk-információ

Blikk-információ

A hétfői 36-37 fokot délután egy nyugatról érkező ciklon hidegfrontja zivatarokkal hűti le.A front érkezésekor viszont hirtelen 15 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet. Budapest több pontján már leszakadt az ég. Besötétült az ég és nagy mennyiségű eső esett.

Zivatar miatt szinte az egész országban riasztás van érvényben:

Fotó: OMSZ

Fotó: OMSZ

A késő délelőtti óráktól főként északon, északkeleten alakulhat ki zivatar, néhol heves zivatar. Délutántól északnyugat felől egy hidegfront érkezik, környezetében egyre többfelé várható zivatar, heves zivatar, amelyhez viharos (jellemzően 60-90 km/h, néhol 100 km/h körüli) széllökések, helyenként felhőszakadás (többnyire 20-40 mm), nagyobb méretű jég társulhat. Heves zivatarra a Dunántúl középső és délnyugati tájain, illetve az Alföldön és az Északi-középhegységben legnagyobb az esély. A front az éjszaka első felében kelet felé elhagyja hazánkat, de éjfél után északkeleten még előfordulhat egy-egy zivatar – írja az OMSZ előrejelzésében mára.

Az Időkép radarképén jól látszik, hogy már ideért a hidegfront:

idokep

idokep

Az Alpokalján már alaposan lehűlt a levegő, több helyen 16-17 fokos a levegő, sőt a Kendig-csúcson mindössze 12 fokot mértek. Az Alföldön ezzel szemben még mindig kánikula van, 33-35 fokot mutatnak a hőmérők – írja az Időkép.

Szupercellával érkezett a hidegfront Farkasfára:

Loading video

Szentgotthárd térségét így érték el a szupercellák:

Cikkünk frissül!

Ez is érdekelheti: Villámárvíz pusztított Egerben)

Leave a Reply 792 megnézve, 1 alkalommal mai nap |