< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Meghalt négy beteg, újabb három embernél mutatták ki a koronavírust

| Mobile | RSS

Meghalt négy beteg, újabb három embernél mutatták ki a koronavírust


Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava

170 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4145 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 4 idős, krónikus beteg, ezzel 585 főre emelkedett az elhunytak száma, 2685-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 875 fő – közölték hétfő reggel a kormányzati tájékoztató oldalon. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, és a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 170 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 1763-an vannak hatósági házi karanténban, és 273 897 mintavétel történt eddig.   „Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van” – írták. Hozzátették, hogy a maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt. A parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat – közölték. Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1977) és Pest megyében (618) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (307) és Zala (262) megye. A legkevesebb fertőzött Békés (13), Tolna (13) és Heves megyében (14) van Magyarországon.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Már több mint félmillió ember halt meg a koronavírus miatt a világon

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem későbbi, hétfő reggeli összesítése szerint a világon 10 145 947 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 501 898, a gyógyultaké pedig 5 140 987. Egy nappal korábban a fertőzöttek száma még 9 955 495 volt, a halálos áldozatoké 498 217, a gyógyultaké pedig 5 032 300. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma és a számontartás kritériumai is különböznek. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 38 megnézve, 2 alkalommal mai nap |