< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Több mint százan meghaltak Indiában, mert beléjük csapott a villám

| Mobile | RSS

Több mint százan meghaltak Indiában, mert beléjük csapott a villám

Bozzay Balázs

BOZZAY BALÁZSKÖVETÉS2020.06.25. 22:46

Legalább száznégyen vesztették életüket és többen megsérültek csütörtökön, amikor a heves esőzés és mennydörgés kísérte viharban villámcsapás érte őket India keleti és északi részében Uttar Prades és Bihár államokban.

Bihárban összesen 83-an haltak meg villámcsapások miatt, többségében a szabadban tartózkodó földművesek, illetve hajléktalanok – közölte a helyi katasztrófavédelmi hatóság.

Egy helyi tisztviselő korábban arról számolt be, hogy a halottak között 13 ember egy farmon dolgozott Gopalgandzs körzetében, Bihár szövetségi állam székhelyétől, Patnától 175 kilométerre északra.

A szomszédos Uttar Pradesből 21, villámcsapás okozta halálesetet jelentettek. Az áldozatok száma vélhetően még emelkedni fog, mivel a hatóságok még összesítik a viharkárokra vonatkozó adatokat. A meteorológiai szolgálat további viharokra figyelmeztetett az elkövetkező napokban.

Tavaly júliusban 39 ember halt meg villámcsapásban Bihár államban, ugyancsak a monszun időszakában. A heves esőzések általában a monszunidőszak végén érik el Indiát. A monszun és a heves ciklonok miatt tavaly júliustól novemberig mintegy 2450 ember halt meg a lezúduló árvizekben és földcsuszamlásokban.

(MTI)

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 37 megnézve, 1 alkalommal mai nap |