< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Szerb-magyar embercsempész letartóztatását kezdeményezte az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Szerb-magyar embercsempész letartóztatását kezdeményezte az ügyészség

    
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a kettős állampolgárságú férfinak, akit 4 migránssal a járművében, 2020. június 30. napján éjfél körül fogtak el Ásotthalom határában, az 55-ös főúton a rendőrség munkatársai.

A megalapozott gyanú szerint a középkorú férfi ismeretlen megbízójával kötött megállapodásnak megfelelően a fenti időben Ásotthalomra hajtott, és ott a szerb-magyar államhatárt előzetesen meg nem engedett módon, ismeretlen kísérők segítségével átlépő 4 főt vett fel gépkocsijába, majd velük Magyarország belseje felé indult.

A rendőrség munkatársai a gyanús járművet igazoltatták, melynek során az abban ülő 4 utas magát szír állampolgárnak vallotta, ugyanakkor személyazonosságukat illetve a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A gyanúsított a csempészett személyek segítése fejében 100-200 euró közötti összeget kapott volna.

A vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére a jelenléte biztosítása érdekében valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt az ügyészség.

A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, 1 hónap időtartamra a tegnapi napon megtartott ülése során elrendelte, végzése véglegessé vált.

Szeged, 2020. július 3.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

          távollétében:

                 dr. Törő Sándor
                főügyész-helyettes
Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |