| Mobile | RSS

Gáz van a Balaton-parton, polgármesterek hullanak ki, mi történik?

július 2, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: MTI

Feloszlatta magát a képviselő-testület Balatonfűzfőn így hamarosan időközi választást tartanak majd a városban – értesült a 24.hu.

Az ellenzéki többség már szerdán kezdeményezte a feloszlatást, ez a csütörtök délelőtti ülésen meg is történt.

A portál szerint már Szanyi Szilvia polgármesterré választása után látni lehetett, hogy működésképtelen az a formáció, ami Fűzfőn kialakult. A független városvezető ugyanis kisebbségbe került a képviselő-testületben.

Hiába állt két Fidesz által támogatott képviselő mellette, ez kevés volt.

Ez a négy képviselő a megválasztásomtól kezdve az ellehetetlenítésemen dolgozott. (…) Minden elképzelésemet, tervemet leszavazták, akadályozták. Minden eszközzel próbálták a hatáskörömet elvonni, csökkenteni

– írta a Facebookon Szanyi, aki szerint csak azért nem kezdeményeztek korábban új választást az ellenzéki képviselők, mert az október 13-ai önkormányzati választás után ezt fél évig nem lehet megtenni, majd jött a veszélyhelyzet, ami alatt szintén nem lehetett feloszlatni a testületet.

A 24.hu úgy tudja, a képviselő-testület feloszlatását Erdősi Gábor kezdeményezte, aki nemrég arról írt, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy a polgármester asszony nem kíván a testület nagyobbik felével együttműködni.

Szerinte döntéseiben a kompromisszumkészségnek a leghalványabb nyoma sem volt fellelhető, és fontos kérdésekben is ragaszkodott a valóságtól sokszor elrugaszkodott elképzelésihez.

Szepezden, ahol a polgármester iratmegsemmisítés miatt tett feljelentést, szintén feloszlatta magát a képviselő-testület:

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |