| Mobile | RSS

Komoly bajba kerülhet a kormány – Nem ússzák meg a vizsgálatot!

Interjút adott az Euronewsnak Laura Codruța Kövesi, az Európai Ügyészség tavaly megválasztott vezetője, melyben kijelentette, hogy “ha a korrupcióról beszélünk, az szinte minden országban létezik, és nem csak az Európai Unió tagországaiban. Ha azonban a korrupció mértékéről beszélünk a különböző államokban, akkor az függ a helyi hatóságok bevonódottságának mértékétől.

Az európai főügyész arra, hogy négy másik tagországgal mellett, Magyarország sem csatlakozott a szervezethez, úgy reagált:

Nehéz kommentálnom azokat az okokat, amelyek miatt ezek a tagállamok nem csatlakoztak az ügyészséghez, mert végül is politikai döntésről van szó, és ezt nem tudom kommentálni.”

HANGSÚLYOZTA AZONBAN, HOGY MÉG AZOKNÁL A TAGÁLLAMOKNÁL IS, MELYEK NEM CSATLAKOZTAK AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGHEZ, VAN HATÁSKÖRÜK VIZSGÁLÓDNI!

Vizsgálni fogunk egyes eseteket e tagállamokkal, ezek polgáraival kapcsolatban és egyes esetekben a tagállamok területén elkövetett bűncselekménynél is lesz hatáskörünk. Ezen felül együttműködünk ezen államok hatóságaival, és alkalmazni fogjuk a jelenleg rendelkezésre álló igazságügyi együttműködési eszközöket.”

Laura Codruța Kövesi üzent annak a 700 ezer magyarnak is, akik aláírták azt a petíciót, melyben arra kérték a magyar kormányt, hogy Magyarország is lépjen be a szervezetbe:

“Ügyészként egyetlen üzenetem lehet: az, hogy a legjobb tudásunk szerint elvégezzük a ránk bízott feladatot. Kivizsgáljuk a hatáskörünkbe tartozó eseteket, és ha a kimaradó öt ország közül bármelyik úgy dönt, hogy belép a szervezetbe, akkor ezt üdvözölnénk. Azt szeretnénk, ha a többi tagállamból is csatlakoznának hozzánk ügyészek, hogy közösen harcoljunk az ilyen jelenségek ellen.”

fecsego.eu/Pesti bulvár

Leave a Reply 70 megnézve, 2 alkalommal mai nap |