< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Heroincsempész letartóztatását indítványozta a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Heroincsempész letartóztatását indítványozta a főügyészség

  
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinak a letartóztatását, aki 21 kg heroint akart idén július 8-án éjjel a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen Magyarországra becsempészni.

A megalapozott gyanú szerint a fenti időpontban a gyanúsított az általa vezetett gépjárműben belépésre jelentkezett Magyarországra. Az útlevélellenőrzést követő szúrópróbaszerű vizsgálat gyanúra adott okot, ezért a járművet kábítószer-kereső kutyával is megvizsgálták, majd további ellenőrzésre irányították a határátkelőhely munkatársai. Ennek során a járműben kialakított rejtekhelyekből és a gyanúsított ruházatából 32 csomagnyi, heroinra jellemző vegyületeket tartalmazó anyag került elő.

Az eljárás során lefoglalt kábítószer becsült feketepiaci értéke meghaladja a 250 millió forintot.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult büntetőeljárásban a főügyészség az elkövetésen tetten ért gyanúsított letartóztatásának elrendelésére tett indítványt, a szökés, elrejtőzés veszélye valamit az eljárás meghiúsításának veszélye okán.

A kényszerintézkedés elrendelése tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Szeged, 2020. július 10.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |