| Mobile | RSS

Oláh Lajos: a kormány átverte a roma közösséget

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2020 Júl 11.

dr. Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő

A kormány átverte a fővárosi roma közösséget – Már 4 éve, hogy kilakoltatták a roma kulturális központot a Tavaszmező utcából, de csak a bontásig jutottak

A kormány 2016-ban arra hivatkozva költöztette ki a 25 éve a Tavaszmező utcában lévő Magyarországi Roma Parlament Egyesületet és a Phralipe Független Cigány Szervezetet, hogy az épület veszélyes, azt 2 és fél milliárd forintból fel fogják újítani, majd átadják 2019 tavaszán. Ez olyannyira nem történt meg, hogy az ügyben az egyetlen azóta történt lépés, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltsége kapott 120 millió forintot bontásra, de az építkezés nem, hogy nem kezdődött el, még közbeszerzést sem írtak ki rá.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány átverte a fővárosi roma közösséget. Fűt-fát ígértek nekik azért, hogy kiköltöztethessék a roma kulturális központot megszokott helyéről, de az ingatlannal azóta sem kezdtek semmit. Hiába hivatkozik a csúszás miatt a kormány a járványra, a stadionok és fideszes luxusberuházások most is épülnek, látjuk, hogy ez nem akadály.

A DK szerint a kormánynak kötelessége, hogy betartsa ígéretét: újra kell indítani a Tavaszmező utcai ingatlan rekonstrukcióját és meg kell építeni a Cziffra György Roma Oktatási és Kulturális Központot!

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 103 megnézve, 1 alkalommal mai nap |