< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Katasztófavédelem, Közélet, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Újabb részletek: a legyesbényei polgármester autójával ütközött a fideszes képviselő – Ez lehetett a halálos baleset oka

| Mobile | RSS

Újabb részletek: a legyesbényei polgármester autójával ütközött a fideszes képviselő – Ez lehetett a halálos baleset oka

ma 04:15Koncz FerencbalesetOrbán Viktormotorbaleset

Orbán Viktor Facebookon búcsúzott régi barátjától.

Koncz Ferenc gyakorlott motoros volt.

Blikk-információ

Blikk-információ

Tragikus balesetben vesztette életét Koncz Ferenc (†60) fideszes országgyűlési képviselő. A politikus egy endurómotorral a legyesbényei polgármester, Lengyelné Bús Zita autójával ütközött tegnap reggel Bekecs belterületén. A rendőrség közlése szerint a polgármester az autójával éppen megfordulni készült, ekkor rohant bele motorjával a képviselő.

Kerestük Legyesbénye első emberét, hogy megtudjuk, mi történt pontosan, de ő még a rendőrségen volt, így a telefonját a férje vette fel. Az ő elmondása szerint a képviselő meglehetősen gyors tempóban érkezett, ez is az egyik oka lehetett a szörnyű esetnek.

(A legfrissebb hírek itt)

– Szerintünk jóval a megengedett sebességhatár felett, nagyjából 80 kilométer/órával mehetett a motoros. Ráadásul ki tudta volna kerülni a feleségem autóját, olyan nagy hely volt mellette – mondta a férj, aki szerint a felesége nem érzi felelősnek magát a balesetért, mivel semmit sem lehetett látni a motorosból.

– Egy enyhe kanyarból jött, egy kisbuszt előzött, majd visszasorolt, miközben a feleségem fordult le az útról – magyarázta.

Ami még inkább tragikussá teszi az esetet, hogy a szerencsétlen baleset résztvevői jól ismerték korábbról egymást, Legyesbénye ugyanis Koncz Ferenc választókerületéhez tartozik, így rendszeresen találkozott a képviselő és a polgármester. Két hete például nem messze a baleset helyszínétől adtak át közösen egy új felújított útszakaszt, egymás mellett álltak az útavatás alatt.

A képviselő és a polgármester jól ismerték egymást, július 4-én még egymás mellett voltak egy ünnepségen.

A képviselő és a polgármester jól ismerték egymást, július 4-én még egymás mellett voltak egy ünnepségen.

Koncz Ferenc haláláról Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett a Facebook-oldalán.

„Drága barátom, Isten veled” – írta egy régebbi közös képükhöz. Nemcsak a Fidesz, hanem az ellenzéki pártok is kifejezték részvétüket a képviselő tragédiája miatt.

Orbán Viktor Facebookon búcsúzott régi barátjától.

Orbán Viktor Facebookon búcsúzott régi barátjától.

A képviselő legesélyesebb kihívója két évvel ezelőtt Bíró László jobbikos politikus volt, aki lapunknak azt nyilatkozta, megtörve áll a történtek előtt.

– Koncz Ferenc elsősorban édesapa, másodsorban pedagógus volt, rengetegen tisztelték és szerették. Részvétemet nyilvánítom a családnak és az ismerősöknek, mindenkinek, aki szerette – mondta a tragédiáról szóló hírtől meggyötörten Bíró.

fecsego.eu/Blikk.hu

Leave a Reply 171 megnézve, 1 alkalommal mai nap |