| Mobile | RSS

Az Interpol gyanúja szerint Magyarországon keresztül próbált tisztára mosni kétmillió dollárt a zimbabwei politikus

KÖZÉLETKözzétéve 2020 Júl 12.

 0MegosztásFérfiak, nem kell Viagra, ha egyszer ezt csinálodSex

Adskeeper

Felmentette pozíciójából Obadiah Moyo egészségügyi minisztert Emmerson Mnangagwa zimbabwei miniszter. A gyanú szerint a politikus 60 millió dollárnyi koronavírus elleni védőfelszerelést szerzett be trükkösen, a nyereség egy részét pedig egy magyar cégen keresztül mosták volna tisztára- írja a napi.hu

Emmerson Mnangagwa kirúgta a korrupciós botrányba keveredett egészségügyi miniszterét, Obadiah Moyót, akit két hete már őrizetbe is vettek. Az Interpol gyanúja szerint Magyarországon keresztül próbált tisztára mosni kétmillió dollárt a zimbabwei politikus, amit úgy szereztek, hogy ismeretlen cégektől 60 millió dollárért vásároltak védőfelszereléseket a koronavírus-járvány miatt.

Ebből került volna Magyarországra a közel 700 millió forintos tétel, amelyet egy svájci tulajdonú, de magyar cég számlájára küldtek, ami feltűnt a számlavezető MagnetBanknak, ami jelentette is az esetet – írja a Med Africa Times.

A győztes Drax International azonos nevű magyar leányvállalatát egy albán származású férfi vezeti, aki egy székhelyszolgáltatóhoz idén februárban jegyezte be a céget.

Az országban a korrupciós botrány miatt tüntetések kezdődtek, amelyek miatt nehéz helyzetbe került a kormányzat.

fecsego.eu/OLKT

Lemondott egy miniszter a magyarországi korrupciós botrány miatt

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |